Csipkerózsika a színházban


2011-03-24 22:21:58  | cikk: Babos Petra  | 


Csipkerózsika a színházban főképe
Felejthetetlen színházi élményben volt részük azoknak a gyerekeknek, akik tegnap és ma a Csipkerózsika című zenés mesejátékot láthatták a Jókai Mór Művelődési Központban. A három alkalommal játszott darabot a Pöttöm-, a Fekete- és a Lázár-bérletes óvodások, illetve általános iskolás korosztály tekinthette meg.
A 2010-2011-es gyermekszínházi évad második előadását, amelyet az 1600-as években egy francia meseíró, Charles Perrault írt le először Csipkerózsika címmel, a Turay Ida Színház hozta el városunkba.
A kis hercegnőt születésekor átokkal sújtja a gonosz északi boszorkány. Az átok szerint, mielőtt nagykorú lesz a lány, mérgezett tű, rokka szúrása végez vele. A három jószívű tündér mindent elkövet, hogy ez a szörnyű jóslat ne teljesülhessen, de hiába. Csipkerózsika 100 éves álomba szenderül családjával együtt, amelyből csak egy herceg szerelmes csókja ébresztheti fel. A tündérmesét a gyönyörű klasszikus díszletek, jelmezek és Csajkovszkij Csipkerózsika című balett zenéje tette örök élménnyé a gyerekek számára.
A Lázár-bérlet következő előadása áprilisban lesz, amikor is A kis herceget nézhetik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!