Dr. Áldozó Tamás lett a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke


2011-03-23 20:41:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Dr. Áldozó Tamás lett a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke főképe
Ma délután tartotta soron következő ülését a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa. Napirend előtti javaslatként a hulladékszállítás ügyéről tárgyaltak a jelenlevők. A polgármesterek kérdéseket tehettek fel Farkas Lászlónak, az Észak-Dunántúli Regionális Szilárdhulladék Kezelési Társulás munkatársának a szemétszállítással kapcsolatban.
Így szó esett a hulladékedények méretének változtatásáról, a magas éves, illetve a rendelkezésre állási díjról és a szállítások rendszerességéről.
- Jogszabálysértő gyakorlatot nem áll módunkban fenntartani és létrehozni. A megemelt hulladékszállítási díjat minden település polgármestere csökkenteni próbálja a saját lehetőségei szerint. A közszolgáltatási szerződésben rögzítve van, hogy évente a díjakat újraszámolják, mivel a díj megállapítása kalkulált számok alapján történik - hangsúlyozta Farkas László.
Ezt követően az első napirendi pontban Bakonyjákó és Farkasgyepű szociális feladatainak ellátására vonatkozó megállapodás módosításáról tárgyaltak, amire azért volt szükség, mert a szolgáltatások térítési díjaira vonatkozó jogszabályok, valamint a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmény telephelye megváltozott.
A második napirendi pontban a társulás munkaszervezetének alapító okirat módosításáról beszéltek, miszerint a közalkalmazotti törvény módosításának következtében a vezető, illetve a fontosabb vezetői feladatokat ellátó kollégáknak kell, hogy legyen egy civil foglalkozása is, és a vezetői megbízatásuk öt évre terjedhet ki.
Vegyes ügyek keretén belül pályázatok benyújtásáról, a nyári táboroztatás megoldásáról tárgyaltak a résztvevők. A határozati javaslatokat a testület egyhangúan elfogadta.
Végül az elnök megválasztása következett, mivel dr. Kovács Zoltán kormánymegbízotti kinevezését követően januártól lemondott Pápa város polgármesteri tisztségéről, így a kistérségi elnökségről is. Addig a társulást Varga Jenő elnökhelyettes vezette.
A törvény szerint a társulási tanács tagjai közül kell elnököt választani minősített többséggel és titkos szavazással. A Választási Bizottság megállapította, hogy a titkos szavazás érvényes volt, 33 szavazatot dr. Áldozó Tamás kapott, így ő lett a társulás elnöke.
Dr. Áldozó Tamás megköszönte a bizalmat, majd ezt követően felhívta a polgármesterek figyelmét arra, hogy aki még Pápa város új rendőrkapitányának kinevezéséről nem nyilatkozott, az tegye meg minél előbb, mivel dr. Töreki Sándor addig nem tudja kinevezni Szappan Csabát, amíg a kistérség összes önkormányzata nem szavaz. Végül szólt még arról is, hogy a Pápa és Vidéke közéleti hetilap április 1-jétől kéthetente fog megjelenni, a Szuperinfó pedig továbbra is hetente kerül majd a postaládákba - zárta gondolatait az elnök.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!