A matematika ünnepe a Petőfi Sándor Gimnáziumban


2011-03-21 21:18:41  | cikk:  | 


A matematika ünnepe a Petőfi Sándor Gimnáziumban főképe
A matematikai tehetséggondozás egyik lényeges területe a versenyek, illegve az azokra történő felkészítés.
A Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen Európa 33 országának fiataljai vettek részt.
2011. március 17-én, a verseny időpontjában több millió diák – köztük a Petőfi Sándor Gimnázium 57 tanulója – gondolkodott a megoldandó problémákon.
A feladatokat egy nemzetközi bizottság állította össze. A nemzeti bizottságok ennek 80 %-át kötelesek megtartani, 20 %-ot pedig az adott ország szakemberei tűznek ki.
A verseny egyfordulós. A középiskolai tanulóknak 30 tesztfeladatot kell megoldaniuk, és a kidolgozásra 75 perc áll rendelkezésükre. A versenyen csak tollat, ceruzát, vonalzót, körzőt és szögmérőt használhatnak, számológépet nem. Miután a diákok saját iskolájukban megoldották a feladatokat, a megoldásokat Nagykanizsára, az országos javítóközpontba kell küldeni. Az eredmények kiértékelése után közzéteszik a megyei és az országos eredménylistát. Az országos eredményhirdetésre Budapesten kerül sor 2011. április 16-án.
A Kenguru Matematika Verseny elsődleges célja, hogy népszerűsítse a matematikát. Ezen mindenki részt vehet, még az is, akinek kettese van matematikából.
A feladatsorokban vannak könnyebb és nehezebb feladatok is, így mindenki számára sikerélményt biztosítanak.
A verseny szervezői: Magyarországon a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány, a Veszprémi Egyetem Műszaki Informatikai Kara, a Bolyai János Matematika Társulat és a nagykanizsai Batthyány Lajos gimnázium matematika munkaközössége.
A Petőfi Sándor Gimnázium tanulói 1997 óta vesznek részt ezen a versenyen szép sikerrel.

Dr. Nagyné Benkovics Márta igazgatóhelyettes, matematikatanár

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!