A közbiztonságról a nyugdíjasoknak


2011-03-21 21:13:53  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A közbiztonságról a nyugdíjasoknak főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi Érdekképviseleti Egyesülete ma délután tartotta soron következő összejövetelét, melynek két rendőr volt a vendége.
A Textiles Nők Klubjának vezetője, Nágel Jánosné hívta meg Bálint Balázs és Czere Zoltán körzeti megbízott csoportvezetőt, hogy felhívják a nyugdíjasok figyelmét azokra a trükkös tolvajokra, akik áramszolgáltató és nyugdíjfolyósító intézmény munkatársainak adják ki magukat.
-  Az idősek sérelmére trükkös bűncselekményeket szoktak elkövetni, amelyeknek különböző formái ismeretesek. Sajnos az idősek elég bizalmasak, ezért könnyen beengedik az olyan embert, aki valamelyik intézmény dolgozójának adja ki magát. Felhívnám a figyelmét arra mindenkinek, hogy az áramszolgáltató munkatársai, ha túlfizetés van, levélben értesítik a befizetőt, nem mennek házhoz, mint ahogy a nyugdíjfolyósító intézet képviselői sem - hangsúlyozta Bálint Balázs.
Czere Zoltán röviden ismertette a Pápai Rendőrkapitányság 2010.évi statisztikáját.
- 1655-re emelkedett a hatóság tudomására jutott bűncselekmények száma a 2009-es évhez képest. A jogsértésekből 1142 történt Pápa városában, 513 pedig az illetékességi terület falvaiban. Csökkentek a közlekedési, közrend elleni, valamint a személy elleni erőszakos cselekmények, de nőtt a gazdasági és a vagyon elleni, valamint a házasság, család, ifjúság és nemi erkölcs elleni bűncselekmények száma. A vagyon elleni jogsértések az összes bűncselekmény 58,8 százalékát teszik ki. Mindezen számok mellett a kapitányság eredményességi mutatója 68,17 százalékkal kiemelkedőnek számít és meghaladja a 2009-es évi eredményt. A közbiztonság területén jelentősen nőtt a rendőrök közterületen töltött óráinak száma, ez 2010-ben 71630 órát tett ki, ami 17 százalékkal haladta meg a 2009. évit. A szabálysértési eljárások száma 1656-ra csökkent 2010-ben, és 15 százalékkal volt kevesebb a feljelentett személyek száma - mondta el a körzeti megbízott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!