Vastag Csaba és Király L. Norbert Pápán


2011-03-21 17:59:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Vastag Csaba és Király L. Norbert Pápán főképe
Zsúfolásig telt szombat estére a Jókai Mór Művelődési Központ színházterme az egyik kereskedelmi televíziócsatorna legnépszerűbb tehetségkutató műsorában szerepelt Vastag Csaba és Király L. Norbi rajongóival. A fiatal sztárokat a Casablanca Showműsor és Programszervező Iroda hozta el városunkba. Az X- Faktor az a tényező, ami megkülönbözteti a hétköznapi ember tudását az igazi tehetségektől. Az X tényező az a kis plusz, aminek birtokában valaki kiemelkedhet a szürke tömegből, és akár ünnepelt sztárrá is válhat. Ezt a tényezőt azonban senki sem tudja megfogalmazni, ezt csak érezni lehet. Az est során a jelenlevők többször is érezhették ezt a megfoghatatlan, megfogalmazhatatlan, mégis csodálatos érzést, amit csak a legkiemelkedőbb tehetségek tudnak kiváltani az emberből.A műsor előtt a színfalak mögött, ahol rajongók tömege autogramot és közös fotót kért a két fellépőtől, pár kérdést a sajtó munkatársai is fel tudtak tenni a folyton csengő telefonok mellett Csabának és Norbinak.

Mióta vonzódsz a zenéhez?
Vastag Csaba: Nem is emlékszem igazán az időpontra. Mindig is szerettem énekelni, de zenekari szinten 14 éves korom óta foglalkozom zenével. Veszprémben éltem és közel 7 évig a Petőfi Színházban dolgoztam, ahol jó barátságot kötöttem Mészáros Árpád Zsolttal (MÁZS). Onnantól fogva sok közös fellépésünk volt a MÁZS-világban, majd a MÁZSképp énekelek nevű formációban. 

Hogy éled meg ezt a népszerűséget?
Vastag Csaba: Rengeteg emberrel találkozunk a fellépéseink során. Nagyon jó érzés azokkal találkozni, akik a műsor idején bizalmat szavaztak nekünk, most ezt szeretnénk viszonozni. Nem hinném, hogy egy ilyen fajta TV-s szereplés után meg kéne változni. Úgy gondolom, hogy ha valaki egy ilyen produkció után „elszáll” magától, az nagyon rossz úton halad. Szeretnénk azt a színvonalat folytatni, amit az X- Faktorban képviseltünk, amire hosszú távon büszkék lehetünk.

Mi lehetne a jövő? Mik az elképzelések?
Király L. Norbert: Véleményem szerint az, amit most csinálunk, hogy tovább tudjuk folytatni, nem szabad attól félni, hogy jönnek következő műsorok, az új énekesek. Úgy kell csinálnunk, hogy továbbra is a színpadon tudjunk maradni. Mindenkinek megvan a saját tehetsége. Egy informatikus is más, mint egy énekes. Mi az énekléshez kaptunk tehetséget, nekünk ezzel kell „megfelelően, jól bánnunk.” 

A műsorból kiderült, hogy bármit el tudsz énekelni, amit csak akarsz. Mégis mi a hozzád legközelebb álló műfaj, stílus?
Király L. Norbert: Hozzám leginkább két stílus, a rock és a jazz, blues vonal áll közel. El tudnám magam képzelni egy főiskolás bárban, ahol egy körasztalnál elénekelgetek. Nekem ez a két véglet nagyon bejön. Imádok nagyszínpadon szerepelni. 

Ki ajánlotta neked, hogy indulj ezen a tehetségkutatón? 
Király L. Norbert: Senki nem befolyásolt e döntésem meghozatalában. Én akartam saját magamat próbára tenni - mondta nevetve.

A családban volt olyan, akitől örökölted az éneklési tehetséged?
Király L. Norbi: Nagymamámnak volt színészi-énekesi tehetsége, bár szerintem neki tisztább hangja volt - tette hozzá mosolyogva. 
Vastag Csaba: Anyukám általános iskolában volt énektanár, apukám pedig nagyon szeret nótázni. 

A műsor során elég feszített volt a tempó. Ezt hogy bírtad? Hogy lehetett ezt elviselni?Király L. Norbi: Ha valamit szeretünk csinálni, abban inkább fizikailag tudunk elfáradni. Tisztában voltunk a pozitív és negatív oldalával is a műsornak. Mielőtt elkezdődött az X- Faktor, kaptunk egy emailt, hogy életünk legemlékezetesebb és legdurvább időszaka jön, ami utólag visszagondolva így is volt. 
Vastag Csaba: Az alvás fontosságát tudtuk értékelni a verseny végére. Rengetegszer éjjel is gyakoroltunk, próbáltunk, ami azért fárasztó volt, de megérte.
Nagyon sokat köszönhetünk segítőinknek, mentorainknak, Nagy Ferónak és Keresztes Ildikónak, akik mindig jó tanácsokkal láttak el minket - hangsúlyozták az énekesek.

A gála során egy meglepetés produkciót is láthatott a közönség. Charlie és Viola, a két pápai származású artista duó bemutatójában gyönyörködhettek a résztvevők, akik luxushajókon és exklúzív rendezvényeken szerepelnek.Az X- Faktor gála következő előadása április 20-án lesz, amikor Takács Nikolas és Janicsák Veca lépnek színpadra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!