Szappan Csaba a Pápai Rendőrkapitányság rendőrkapitánya - a testületi ülés délután folytatódott


2011-03-18 07:09:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Szappan Csaba a Pápai Rendőrkapitányság rendőrkapitánya - a testületi ülés délután folytatódott főképe
A testületi ülés tegnap délután folytatódott a nyolcadik napirendi ponttal, mely 12 fővel határozatképes volt.
Dr. Töreki Sándor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos megyei rendőr-főkapitánnyá történő kinevezésével a Pápai Rendőrkapitányság kapitányságvezetői munkaköre megüresedett. Dr. Töreki Sándor megyei rendőr-főkapitány a megüresedett kapitányságvezetői munkakörre - tekintettel az alezredes eddigi rendőri pályafutására és szakmai tapasztalatára - Szappan Csaba rendőr alezredest jelölte, aki 2011. január 15-ike óta a Pápai Rendőrkapitányság megbízott rendőrkapitánya. Szappan Csaba rendőr alezredes kinevezését a belügyminiszter és az országos rendőr-főkapitány is támogatja. Szappan Csaba kinevezését szóban kiegészítette az ülésen.
– Rendkívül jó alapokra épített, precízen, hatékonyan működő rendőrkapitányságot vettem át dr. Töreki Sándor ezredestől. Létszámhiánnyal küzd a Pápai Rendőrkapitányság és nagyon határozott szándékom az, hogy az országosan rendkívül figyelemre méltó eredményességét megőrizzem, erre ígéretet tettem. Próbálunk teljes erővel segíteni a város gondjain, a közelmúltban egyeztető fórumon tárgyaltuk meg a város vezetőivel, hogy a városban lévő legfőbb gondban, rendszertelen, rendezetlen szemételhelyezés problémájának megoldásához a Pápai Rendőrkapitányság a segítséget megadja. Egy határozott, törvényesen működő, de a lakosságot szolgáló rendőrkapitányságot tudok ígérni. Minden erőmmel, szakmai múltammal, tudásommal azon leszek, hogy ennek megfeleljek – fogalmazott Szappan Csaba.
Erőss Bulcsú a hozzászólások ideje alatt a 2006-os fővárosi, brutális rendőri intézkedéseket bírálta, valamint állítása szerint 2011. március 15-én, a Hősök terén egy középkorú, jobbikos hölgyet, aki nemzeti imánkat énekelte, a rendőrök elvezették. Az ügy kapcsán Szappan Csaba véleménye felől érdeklődött a képviselő. Végül a kisebbségre jellemző bűncselekményekkel kapcsolatos álláspontjáról kérdezte a rendőrt Erőss. Szappan Csaba válaszában elmondta, a Pápai rendőrkapitányság eddig is mindent megtett és ez után is mindent meg fog tenni azért, hogy a felmerülő bűncselekményeket felderítse és megoldja, valamint fontos szempontnak tartja a politikai objektivitást és a törvények betartását, valamint betartatását.
Ezt követően a kilences napirendi pontban a jelenlévő képviselők ellenszavazat nélkül elfogadták az Önkormányzat 2010. évi költségvetési rendeletének módosítását, majd a 10. pontban a Helyi Építési Szabályzatot és Pápa Város Településszerkezeti Tervét módosították.
A képviselőtestület legfontosabb döntése során tegnap a kötelező megyei önkormányzati feladatot ellátó intézmények további működtetésével kapcsolatban szavazott. 11 igen és Erőss Bulcsú tartózkodása mellett a képviselők úgy határoztak, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő hat intézmény (Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a Bartók Béla Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az Acsády Ignác Szakképző Iskola és Kollégium, a Petőfi Sándor Gimnázium, a Veszprém Megyei Egységes Pedagógia Szakszolgálat, Nevelési Tanácsadó Pápa, és a Türr István Gimnázium és Kollégium) fenntartói jogát a város nem kívánja visszavenni és az intézmények által biztosított kötelező megyei feladatok ellátását a 2010-2014 közötti önkormányzati ciklusban nem vállalja. Továbbá a képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert, hogy folytasson tárgyalásokat és kössön megállapodást a fenti intézmények - 2011. július 1-től - megyei önkormányzati fenntartásban történő működtetésére vonatkozóan.
Tizenkettedik napirendi pontban az önkormányzat és intézményei külkapcsolatainak 2010. évi alakulásáról és a 2011. évre tervezett programokról szavaztak a képviselők. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a külkapcsolatokról szóló 2010. évi tájékoztatót elfogadta, a már kialakult, hagyományos nemzetközi programok 2011-ben történő megrendezéséhez hozzájárult, a rendezvényekkel kapcsolatos kiadások fedezetét pedig a költségvetésben biztosítja, a rendeletet a képviselők ellenszavazat nélkül támogatták.
A vegyes ügyekben a képviselők elsőként a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról döntöttek, majd a humán papilloma vírus (továbbiakban: HPV) támogatásáról szavaztak a képviselők. Az önkormányzat az egészségügyi prevenciós tevékenység keretében, 2011-ben a Pápán lakóhellyel rendelkező, a tárgyévben 13. életévét betöltő azon lányok méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni négykomponensű védőoltását támogatja az oltássorozat második és harmadik oltásai bekerülési költségeinek átvállalásával, akiknek a törvényes képviselője a védőoltás beadásához írásban hozzájárul és az első védőoltás költségének befizetését a megadott határidőig igazolja.
A képviselőtestület ellenszavazat nélkül támogatta a Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő egyszerűsített többletkapacitás-befogadás iránt – a többletkapacitás-befogadási bizottsághoz - benyújtandó pályázatát, valamint Pápa város átvállalja a jövőben Takácsi Község Önkormányzata közoktatási feladatainak ellátását is.
A főállású polgármester a képviselőtestület hozzájárulása nélkül nem lehet gazdasági társaság felügyelő bizottságának tagja. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 186/2007. (XII.20.) határozatában hozzájárult dr. Áldozó Tamás akkori alpolgármesternek a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság felügyelő bizottságában, valamint 8/2010. (I.21.) határozatában az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság felügyelő bizottságában való tagságához. Dr. Áldozó Tamás felügyelő bizottsági tagsága a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságnál 2011. május 31-ig, az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaságnál 2013. január 11-ig áll fenn. A képviselőtestület 10 igen, és Erőss Bulcsú ellenszavazatával hozzájárult dr. Áldozó Tamás polgármester tagságaihoz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!