Nehéz, de szép idők előtt áll a város - dr. Áldozó Tamás letette a polgármesteri esküt


2011-03-17 20:15:57  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara, Babos J  | 


Nehéz, de szép idők előtt áll a város - dr. Áldozó Tamás letette a polgármesteri esküt főképe
Nehéz, de szép idők előtt áll a város. Nehéz idők előtt, mert a gazdasági világválság viharai még nem múltak el nyomtalanul, sok munkahely szűnt meg, csökkentek a jövedelmek, kedvezőtlenek a demográfiai viszonyok és nehéz helyzetben van a város azért is, mert nagy feladatokat vállalt.
- Ugyanakkor szép idők jönnek, mert jó esély van arra, hogy a polgárok pénzével takarékosan bánva, a közérdeket szem előtt tartva, a város fejlődésébe vetett hittel mozdítsuk előre közös ügyeinket - fogalmazott dr. Áldozó Tamás ma délelőtt, miután ünnepélyes keretek közt letette a polgármesteri esküt.

A mai képviselőtestületi ülés két részre volt bontva. Délelőtt dr. Böröczky Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a március 6-i időközi polgármester és egyéni képviselőjelölt választások eredményét, majd dr. Áldozó Tamás letette a polgármesteri esküt és átvette megbízólevelét.
A rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgármestere, dr. Kontrát Károly államtitkár, Császár László, Tapolca polgármestere, Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és Talabér Márta, Várpalota polgármestere is.
Az eskütételen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke is, aki köszöntőjében elmondta, nem csupán munkatársi, érdekközösségről beszélünk Pápán, hanem annál sokkal többről van szó.
- A Fideszt országosan és itt a pápai Fideszben is igaz ez, erkölcsi-baráti szálak fűzik össze. Ezek teszik lehetővé, hogy a legnehezebb időszakunkban is talpon tudjunk maradni és ki tudjunk tartani azon a helyen, ahova a választók éppen állítottak bennünket. Mindenekelőtt azt kívánom a polgármester úrnak, hogy ezeket a szálakat, amelyek itt, ezt a csapatot eddig összetartották, meg tudja őrizni és erősíteni.
Pápa első szabadon választott országgyűlési képviselője 1990-ben is részt vett városunk képviselőtestületének alakuló ülésén, akkor dr. Kovács Zoltán tette le a polgármesteri esküt, s ez négyévente egészen húsz éven át nem is változott. Kövér László úgy véli, az azóta eltelt húsz év a város számára több jót hozott, mint rosszat, igazi sikertörténet, amit dr. Kovács Zoltánnak és az ő munkájának köszönhet Pápa.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő gratulált dr. Áldozó Tamás kinevezéséhez és sok sikert kívánt az új polgármester munkájához.
- Rendkívül fontos három és fél esztendő előtt áll a város és az ország is, s ebben fontos, hogy ki, milyen felelősséget vállal és miként kíván együttműködni a helyi közösség érdekében - mondta dr. Kovács Zoltán.

Dr. Áldozó Tamás Unger Tamást javasolta a megüresedett alpolgármesteri poszt betöltésre.
- Unger Tamás az előző ciklusban, négy évig egyéni képviselőként vett részt a testületi munkában, emellett a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójaként megismerhettük vezetői paritásait is. A Pápai Szakképzés-szervezési Társulás elnökeként éveken keresztül nagyon jó munkakapcsolatban dolgoztunk együtt a pápai szakképzés fejlesztéséért és sikereiért. A köztünk kialakult munkakapcsolat és bizalmi viszony, amely az évek sora alatt jött létre, a választási kampány alatt csak megerősítette azt az elhatározásomat, hogy amennyiben lesz rá lehetőségem, Unger Tamást alpolgármesternek jelölöm - mondta dr. Áldozó Tamás.
A képviselők titkos szavazáson döntöttek a jelöltről: 9 igen és 3 nem szavazattal megválasztották Unger Tamást alpolgármesternek.
Unger Tamás köszöntőjében elmondta, bár nem mindenki szavazott rá, ő a város egészében, Pápa egészében gondolkodik és a jövőben is mindig minden pápai érdekében fog dolgozni.
- Ahogy a választási programom mottójául egy Széchenyi-idézetet választottam, remélem, hogy három és fél év múlva elmondhatjuk azt, ami ebben az idézetben szerepel: „Azokért élünk, akiket szeretünk. S azokért, akik igaznak tartanak. A jövőért élünk, a szépért, s jóért, amit tehetünk.”

Az alpolgármester eskütétele után a megjelent képviselők a polgármester és az alpolgármester illetményének megállapításáról döntöttek, majd Kovászna város polgármestere, Lőrincz Zsigmond és dr. Áldozó Tamás aláírták a partnervárosi megállapodást a két város között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!