Az internet veszélyeiről a Munkácsyban


2011-03-17 19:58:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Az internet veszélyeiről a Munkácsyban főképe
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat két pápai munkatársa - Sterner Zoltán és Nagy Isvtán - már több alkalommal tartott előadást a Munkácsy Mihály Általános Iskolában az internet veszélyeiről a diákoknak. Ma azonban egy prezentáció keretén belül a szülők figyelmét is felhívták a XX. század egyik legnagyobb vívmányának veszélyeire.
Az Európai Unió Saferinternet című programjához Magyarország közel másfél éve csatlakozott. A pályázatban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal Help Line, a MATISZ (Magyar Tartalomipari Szövetség) és a Puskás Tivadar Közalapítvány, a PTA CERT Hungary vesz részt.
Elsőként Nagy István előadó beszélt az alapvető védelmi intézkedésekről, a vírusirtók és a tűzfal fontosságáról, a letöltésekről, valamint a megfelelő jelszavak kiválasztásáról. A jelenlevők megtudhatták például, hogy legalább három email címet érdemes használni és az interneten soha nem szabad az email címet szabályos formában leírni, tehát a „@” jel helyett ki kell írni, hogy kukac és a „.” helyett pontot írni. Kitért még arra is, hogy kéretlen (spam) levelekre sosem szabad válaszolni és legyünk bizalmatlanok a chat-és egyéb ismeretlen kommunikációs partnerünkkel, hiszen nem mindenki az, akinek mondja vagy mutatja magát.
Sterner Zoltán biztonságos internet koordinátor szólt az ismeretségi hálózatokról, a közösségi portálokról és a megfelelő fotó kiválasztásáról, melyet közzéteszünk a neten.
- A mai társadalom netgeneráció. Ők a számítógép és az internet világába „csöppentek” bele. Sajnos sok gyermek úgy gondolja, hogy az internet egy zárt, biztonságos rendszer, ahol mindent elmondhat bárkinek. Erre szeretnénk a szülők figyelmét felhívni, hogy a gyermekre rengeteg veszély leselkedik szörfözés közben. Nem biztos, hogy az a jó, hogy ha a gyermeket az internetre „bízzák”, mint valami babysitter-re - hangsúlyozta az előadó.
Az elkövetkező hetekben még folytatódik a tájékoztató a diákok körében az intézményben.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!