Erkelhez méltóan erkelesen ünnepeltük március 15-ét


2011-03-17 18:39:25  | cikk:  | fotó: Ludvig Andrea  | 


Erkelhez méltóan erkelesen ünnepeltük március 15-ét főképe
Diákok, szülők, pedagógusok számára felejthetetlen élménysorozattal ünnepelte iskolánk 1848. március 15. idei évfordulóját.
Piros-fehér-zöld színekbe öltöztetett faliújság a bejáratnál, tanulóink munkáiból készült kiállítás az aulában – napokkal előbb jelezték, hogy nemzeti ünnepünk közeleg.
Március 11-én délelőtt mind az alsós, mind a felsős évfolyamok megtekintették azt a társaik által előadott, egész tanórát betöltő ünnepi műsort, mely során néptánc (5.z), Kossuth-nóták (5.z), versek, a történelmi pillanatokat felidéző szövegek (5.a, 5.z,6.a,6.z,7.a,8.a,8.z) és történelmi képsorok foglalták össze ’48 eseményeit.
Ünneplőbe öltözött „kokárdás” hangulatunkat tetőzte, hogy március13-án vasárnap iskolánk mindegy 60 tanulója, számos szülő, felnőtt, pedagógus kíséretében a budapesti Operaházban felejthetetlen élmény részese lehetett! Közösen megtekintettük Erkel Ferenc: Bánk Bán című nemzeti operáját Kerényi Imre rendezésében.
A program szervezője Ludvig Andrea volt, aki a tőle megszokott módon, kifogástalan szervezéssel lebonyolított budapesti operalátogatással olyan élményekhez juttatta az erkeleseket, melyre - túlzás nélkül állíthatjuk – örökké emlékezni fognak !
Nemzeti operánkat (dallamok, cselekmények) a gyerekek számára külön felkészítés során dr.Szatmáry Péterné Rédei Margitta és Péterné Vargyai Anna tette érthetővé. Így ezen a csodás estén nemcsak a fantasztikus díszletekben, jelmezekben, a pompázatos Operaházban tudtunk gyönyörködni, hanem értelmet nyertek az ismerősen felcsendülő dallamok is.
Sokan életünkben először jártunk az Operában !
Iskolánk alapítványának, s az alapítványt támogató szülőknek köszönjük, hogy 60 gyerek számára biztosította a belépőjegyeket, így anyagi terhet nem jelentett a színházlátogatás.
Így kapcsoltuk össze 2011 márciusát 1848. március idusával !

A színházlátogatók nevében: Németh Zoltánné kísérőtanár

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!