Kiugró káresetszám a tűzoltóknál


2011-03-17 14:23:49  | cikk: mo  | 


Megnövekedett esetszám jellemezte a pápai tűzoltók munkáját az elmúlt hosszú hétvégén. A tüzet minden esetben az avar, az aljnövényzet égetése okozta. Péntektől keddig 27 alkalommal riasztották a tűzoltókat avartüzekhez a pápai kistérségben. Németh Tamás tűzoltóparancsnok elmondta, ez sokkal több kivonulást jelent az előző évek hasonló időszakához képest. Sőt önmagában véve is kiugró esetszámnak mondható, hiszen 27 kivonulást általában három hét alatt teljesít a pápai tűzoltóság. 
A tűzoltóparancsnok beszámolója szerint a meleg, tavaszi időjárás kedvezett az avar égetésére vonatkozó munkák elvégzésének, a szél miatt azonban könnyen kontrollálatlanná válik a tevékenység. Németh Tamás hozzátette, jelenleg tűzgyújtási tilalom nincs érvényben. Ha valaki el kívánja égetni az aljnövényzetet, tegye ezt fokozott elővigyázatossággal: az érintett terület legyen körbeszántva, tartsuk szem előtt: a szeles időjárás következtében terjedelmesebbé válhat a meggyújtott terület. Németh Tamás elmondta azt is, bár volt némi eső, a talajnövényzet mégis száraz, így egy eldobott csikk vagy gyufaszál is hatalmas károkat okozhat. 
A tűzoltóparancsnok kihangsúlyozta, mind a lakosságnak, mind pedig a gazdálkodóknak jobban oda kell figyelniük saját területük tűzbiztonságára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!