Futsal Magyar Kupa: Hetet vágott az ETO


2011-03-16 21:40:05  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Futsal Magyar Kupa: Hetet vágott az ETO főképe
Látványos és magas színvonalú mérkőzést játszott ma este Városi Sportcsarnokban a Rába ETO Futsal Club és az üllői Cső-Montage a futsal Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A bajnokságot alapul véve a Rába-partiak várhatták kedvezőbb előjelekkel a meccset, Artur Melo fiai ugyanis hat pontos előnnyel az NB I-es bajnokság élén állnak, míg a Tóth Miklós tanítványai 28 egységgel a pontvadászat negyedik helyezettjei. A Győr a Gödöllőn, míg a Cső-Montage a Haladáson keresztül jutott a legjobb négy közé. A mérkőzés jótékony célokat is szolgált, ugyanis a csapatok és az Önkormányzat a teljes bevételt Balogh Márknak, az ETO tehetséges játékosának megsegítésére ajánlották fel, aki nemrég veszítette el szüleit.
A kupameccset megelőzően a helyi képviselőkből álló csapat a Hannich Péter vezette öregfiúkkal meccselt, a barátságos találkozón végül 6-3-as győri siker született. Érdekesség, hogy a vendégeknél Véber György, a Lombard vezetőedzője is pályára lépett, míg a pápaiaknál dr. Áldozó Tamás polgármester is mezt húzott.
Remek hangulatban kezdődött az elődöntő első mérkőzése, a pápai drukkerek mellett ugyanis Győrből három busszal érkeztek a zöld-fehér drukkerek. A második percben máris előnybe kerültek a „hazaiak” Harnisch passzát Mincho belsőzte a kapuba 1-0. A 10.percben Dróth egyéni villanásából már 2-0 állt az eredményjelzőn. Negyed óra elteltével újra Mincho az egyik főszereplő, a dél-amerikai Al-Ioanihoz passzolt, aki ziccerben nem hibázott, ezzel már 3-0 volt az állás. Az első játékrészt gyakorlatilag lövés nélkül hozta le a Cső-Montage, 20 perc után világosan látszott, hogy a győriek más dimenzióban játszák ezt a játékot. A félidőben a Balck Bunny Rock'n Roll Club táncosai szórakoztatták a kilátogatókat. A folytatás második perce hozta a következő találatot, ekkor Harnisch lőtt hét méterről a hálóba 4-0. A 25. percben az egyik legrutinosabb győri, Madarász köszönt be Amrani bal oldali szöglete után 5-0. Két perccel később Lódi kapáslövésének tapsolhattak a kilátogatók 6-0. A végeredmény a 34. percben alakult ki, Harnisch pókhálózta ki a jobb felsőt 7-0.
Az ETO minden érdemi kérdést eldöntött már az első találkozón, így ebben az esztendőben is a fináléban érezhetik magukat Artur Melo fiai.

Artur Melo: A hét lőtt góllal elégedett vagyok, de a kihagyott helyzetek miatt van hiányérzetem. Örülök, hogy el tudtuk Pápára hozni ezt a mérkőzést, ezáltal is népszerűsítettük ezt a remek sportot, bízom benne, hogy gyakrabban tudunk itt pályára lépni.
Tóth Miklós: A futsal sava-borsa benne volt ebben a találkozóban, sajnos a mi kárunkra. Két vereség és négy sérült után nem lepett meg az eredmény, nagyjából erre számítottam a Győr ellen, mondanom sem kell, hogy a visszavágó már csak formalitás.

RÁBA ETO - Üllő FC Cső-Montage 7-0 (3-0) Gsz.: Mincho, Dróth, Al-Lioani, Harnisch 2, Madarász, Lódi
Pápa, Városi Sportcsarnok, 500 néző. V.: Kovács G., Rózsa, Makk
Rába ETO: Balázs - Al-Ioani, Dróth, Harnisch, Mincho. Cs.: Peczár, Lódi, Gyurcsányi, Madarász, Amrani, Gölesz, Matkovics
Cső-Montage: Reveland - Szalay, Erdős, Simon Á., Rajnay. Cs.: Póta, Mezőfalvi, Simon Zs., Hudák, Laucsek
A negyeddöntő másik ágának mérkőzésén MVFC Berettyóújfalu - Colorspectrum Aramis 2-0.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!