A polgármester volt a Szűkebb Pátriánk vendége


2011-03-16 20:53:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A polgármester volt a Szűkebb Pátriánk vendége főképe
A Szűkebb Pátriánk Ifjúsági Honismereti Kör mai előadója dr. Áldozó Tamás polgármester volt, aki Pápa jelenéről és jövőjéről beszélt az érdeklődő diákságnak.
Mint mondta, Pápa az elkövetkező években hatalmas változásokon fog keresztül menni.
Először azonban kitért arra, hogy mivel Pápa iskolaváros, ezért fontos, hogy iskoláinkat megbecsüljük. Az elmúlt években a Tarczy Lajos Általános Iskola, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium újult meg. A város jelenlegi legnagyobb iskolaberuházása a Munkácsy Mihály Általános Iskola rekonstrukciója.
A tervezett városfejlesztési projektek között szerepel a Várkastély felújítása, a Fő tér rekonstrukciója és a Várkertfürdő fejlesztése, illetve a hozzá tartozó szálloda megépítése. A polgármester elmondta, a Várkastély az ország egyik legszebb kastélya. A felújítás két ütemben fog zajlani. Az egyik, melyet idén májusban kezdenek, a Nádor-termet, a Nagy Ebédlőt, a biliárd-és könyvtárszobát, a Vörös Szalont és az Ősök Csarnokát érinti majd. 2013 májusára az egész Esterházy Kastély megújul. A fejlesztés egyik célja, hogy az ide látogató turistákat, főleg a gyerekeket egy interaktív játékba tudják bevonni. Azt az illúziót szeretnék kelteni, hogy a turista része a barokk életnek a kastélyban. Lehetőség lesz majd a kor ruháiba is beöltözni. Szeretnének egy barokk bábszínházat is kialakítani, valamint egy gyermekbirodalmat 3-4 dimenziós filmekkel és LEGO játszóházzal. Két állandó képzőművészeti kiállítás is megtekinthető lesz majd Nemcsics Antal és A. Tóth Sándor csodálatos munkáiból. A mai könyvtár helyén időszaki tárlatok lesznek, míg a kápolna visszakapja szakrális funkcióját és keresztelők, illetve házasságkötések helyszínéül fog szolgálni. Végül szó esett a Győr-Pápa-Celldömölk vasútvonal villamosításáról és a 83-as út Győr-Pápa közti szakaszának kiépítéséről, amely a falvakat fogja kikerülni – mondta el dr. Áldozó Tamás.
A kör zárófoglalkozása jövő kedden lesz, amikor tesztíráson számolnak be a tanulók a tanfolyamon szerzett tudásukról.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!