Csillag-fiak - készülnek a holnapi ünnepi műsorra


2011-03-14 16:58:33  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Csillag-fiak - készülnek a holnapi ünnepi műsorra főképe
Már javában zajlik a Március 15. téren a főpróba a holnapi ünnepi megemlékezésre. A rendező Jókai Mór Művelődési Központ különleges műsorral várja holnap 10 órakor az érdeklődőket az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulója alkalmából rendezett városi megemlékezésen.
170 évvel ezelőtt járt Petőfi Sándor és Jókai Mór, az 1848-as események két mozgatórugója a Pápai Református Kollégium Gimnáziumába, így a holnapi ünnepi megemlékezés központjában is ez fog állni. A hagyományos elemeket tartalmazó keretműsor mellett, mely a toborzóból, a katonai díszegységek és a lovas huszárok bevonulásából, valamint a kitüntetések átadásából, a díszsortűzből és a koszorúzásból áll, az ünnepi műsor két részből tevődik össze: az első rész a pápai deákságról szól, utalva Petőfi és Jókai tanulmányaira, a második rész pedig a színészkedésről szól, amikor a lovas szekéren érkező színészek szatirikus jelenetekkel eljátsszák a forradalmat a felállított színpadon. A végén minden szereplő egy szép tablóként előjön Gymes Kézfogás című számára és jelképesen kezet fognak - tudtuk meg Kocsis Gyula művelődésszervezőtől.
A Csillag-fiak című zenés irodalmi összeállításban közreműködnek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma diákjai, a Türr István Gimnázium és Kollégium énekkara, a JMK Vadvirág Néptáncegyüttese, a Teleszterion Színházi Műhely, valamint Orgona László, Kincses László, Nagy Tibor és Mógor Tibor. A Toborzó során Pápa Város Fúvószenekara mellett az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái valamint a Pápai Huszáregyesület tagjai is részt vesznek a műsorban. Ünnepi beszédet dr. Áldozó Tamás megválasztott polgármester mond.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!