Egy gól döntött a szombathelyi rangadón


2011-03-12 17:59:34  | cikk:  | fotó: Unger Tamás  | 


Egy gól döntött a szombathelyi rangadón főképe
5000 néző volt kíváncsi a Rohonci úton a Szombathelyi Haladás - Lombard Pápa bajnoki találkozóra. A hazaiak szerettek volna visszavágni a tavalyi 5-1-es zakóért, míg Véber György csapata igyekezett folytatni megkezdett jó sorozatát, még akkor is, ha ez nem ígérkezett könnyű feladatnak. Ahogy azt várni lehetett, a hazaiak kezdtek jobban, negyed óra elteltével Kenesei szöglete után az ötösön álló Oross testéről pattant a kapu felé a labda, amit Szűcsnek kellett bravúrral szögletre ütnie. A 35. percben aztán megszerezte a vezetést a Hali, Kenesei 22 méteres lapos szabadrúgására Szűcs vetődött, de kezéről a labda a bal kapufára és onnan a hálóba pattant 1-0. Az első félidőben már nem változott az állás. Az 58. percben a tizenhatos vonalánál Tóth Péter passzolt Siposhoz, aki áttekert a jobb oldalra, Kenesei levette, majd 14 méterről kapura lőtt. A labda centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot. Ezt követően igazi helyzet egyik csapat előtt sem adódott, Vad II játékvezető ugyanakkor öt sárga kártyát is felmutatott, a Haladás otthon tartotta a három pontot, és tovább kapaszkodik a tabellán.

Szombathelyi Haladás – Lombard Pápa 1-0 (1-0) Gsz.: Kenesei
Haladás: Rózsa, Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P., Nagy I. G., Simon Á., Irhás (’80 Rajos), Sipos (’72 Nagy II), Oross (’54 Fodrek), Kenesei

Lombard: Szűcs L., Nagy S., Dlusztus, Farkas (’80 Zulevs), Németh M., Takács P. (’56 Quintero), Gyömbér, Bárányos, Rebryk (’46 Bali) Maric, Tóth N.

Aczél Zoltán
: Az első félidei játékunkkal elégedett lehetek, hiszen támadólag léptünk fel, sokat birtokoltuk a labdát, és ha Szűcs Lajos nem mutat be két-három bravúrt, hamar lerendezhettük volna a meccset. Megérdemelten jutottunk vezetéshez tehát, amelyet még az első félidőben könnyen növelhettünk volna. Szünet után érthetetlen módon futballoztunk, pedig az első 45 perchez képest szerkezetileg semmit sem változtattunk. A Pápa türelmesen, a földön járatta a labdát, de hiába volt többet náluk a játékszer nem volt kapuralövésük, míg nekünk Kenesei révén újabb ziccerünk adódott. Újabb győzelmünkkel lélegzethez jutottunk, de továbbra sem lehet hibáznunk, hiszen még nincs olyan messze mögöttünk a kiesőzóna. Mindenesetre tovább szeretnénk folytatni jó sorozatunkat, de nem számolgatunk, elsődleges célunk a bentmaradás. Sok sikert kívánok a Pápának, amely jó játékoskerettel és jó szakmai stábbal rendelkezik. Ami a lefújás utáni szópárbajt illeti: Marics boldog születésnapot kívánt, én pedig megköszöntem...
Véber György: - Két ellentétes félidőt láthattunk: az első 45 percet végigtámadta a Haladás, mezőnyfölényt harcolt ki, mi ugyan a pályán voltunk, de tétován megilletődötten játszottunk. Megjegyeztem a fiúknak a szünetben, hogy az első félidei teljesítményünkre nem mondhatom, hogy futball volt, mert az a szó megcsúfolása lenne. A szünet után látotottak már jobban tetszettek, felépítettük a támadásokat, többet volt nálunk a labda, de csupán a Haladás kapujától harminc méterig jutottunk el, ezt követően hiányoztak a beindulások, a kreatív megoldások. A szombathelyiek jól leszűkítették a területet, és bár ívelgettünk, ez a fajta stílus nem fekszik nekünk - helyzetig nem jutottunk el. Gratulálok a Haladásnak, megérdemelten nyert!

A Lombard Pápa jövő szombaton 15 órától Kaposvár együttesét látja vendégül a Perutz Stadionban.

(Az nso.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!