Nyugati rangadó előtt a Lombard Pápa


2011-03-11 19:13:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyugati rangadó előtt a Lombard Pápa főképe
Szombat délután 16 órától a Lombard Pápa a Rohonci útra, a Szombathelyi Haladás otthonába látogat. Finoman szólva is parázs mérkőzésre van kilátás, több okból is, egyrészt a Lombard tulajdonosának személye folytán, másrészt a tavalyi bajnokin és utána történtek miatt. Mint ismeretes ősszel Tóth Péter góljával a zöld-fehérek kerültek előnybe, ám a chilei játékvezető - teljesen jogosan - Molnárt, Nagyot és Lattensteint is idő előtt leküldte a pályáról, a pápaiak kihasználva az emberelőnyt végül 5-1-re nyertek. A találkozó után ráadásul Szűcs Lajos nézeteltérésbe keveredett Keringer Zsolttal, a Haladás Szurkolói Körének elnökével, de ez már a múlt, remélhetőleg holnap csak a futball játsza a főszerepet.
Ami a formát illeti, a mieink szombaton egy szenzációs mérkőzésen 4-3-ra győzték le a Zalaegerszeget, majd kedden 2-2-re végeztek a Szolnok otthonában. Aczél Zoltán együttese előbb 1-1-es döntetlen ért el a Zalaegerszeg ellen, az előző fordulóban pedig 2-0-ra legyőzte a Kaposvárt.

Aczél Zoltán: Nem tudom, hogy a nagy tét mennyire nyomja rá a bélyegét a játékra. Megértem a szurkolóinkat, hogy érte őket egy sérelem régebben, nekem viszont nagyon fontos, hogy azzal foglalkozzak, hogy a csapatom győzzön. Nem szabad ezt a mérkőzést túlpörögni. Mindkét csapat támadó futballt játszik, éppen ezért ezúttal hátul is borzasztó agresszívnek kell lennünk, mert szeretnénk kiszolgálni nézőinket. Ráadásul most óriási lehetőség előtt állunk. Stabilizálhatjuk helyünket a középmezőnyben. Szeretnénk elkerülni onnan, ahol nagyon nem szerettünk tanyázni. Borzalmas volt megélni, hogy hetek-hónapok óta a vonal alatt vagyunk. Egy kicsit viccesen mondom, talán már be is csapom a játékosaimat azzal, hogy mindig azt mondom nekik, most jön az év meccse. Mi abba a helyzetbe hoztuk magunkat, hogy minden meccs az év meccse.

Véber György: Semmiben nem különbözik ez a mérkőzés a többitől, messze nem csinálunk olyan hangulati kérdést ebből a találkozóból, mint sokan körülöttünk. Fontos kilencven perc előtt áll mindkét csapat, a Haladás távolabb szeretne kerülni a kiesést jelentő helyektől, mi az élboly mögött szeretnénk maradni. Az elvárásom, hogy mindentől függetlenítse magát a csapat, és a saját játékából semmi ne zökkentse ki: se külső nyomás, se a talaj, se a tél, se semmi. Ha ez sikerül, akkor meglátjuk mire lesz elég. Az biztos, hogy nagyszerű hangulat lesz, mert a körítés adva van és két jó csapat fog összecsapni.

Várható összeállítások:
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I. G., Simon Á., Irhás, Sipos - Oross, Kenesei
Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Dlusztus, Farkas A., Németh M. - Takács P., Gyömbér, Bárányos - Rebryk, Maric, Tóth N.

A forduló további párosításai:

Ma játszották:
MTK-Győr 0-0

március 12.,szombat
Szolnok-KTE
DVSC-Honvéd
Kaposvár-Siófok
Haladás-Lombard
ZTE-Paks
FTC-Videoton

március 13., vasárnap
Vasas-Újpest

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!