Jedlik Ányos Regionális Fizikaverseny a Munkácsyban


2011-03-10 20:58:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Jedlik Ányos Regionális Fizikaverseny a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola 2002 óta minden évben indul a Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló nevéhez fűződő fizika versenyen, melynek ma délután volt a regionális fordulója a Munkácsyban.
A 17 (ötödiktől tizedik évfolyamig) résztvevő a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Munkácsyból és néhány volt tanítvány a veszprémi Lovassy László Gimnáziumból érkezett. A 80 perces megmérettetésnek volt egy elődöntője, amikor is 50 feladatból álló tesztfüzetet kellett a diákoknak kitölteniük, melyet a felkészítő tanárok javítottak ki.
- A verseny természetesen a fizika tananyagon alapszik, de egy ötös tanuló sem biztos, hogy meg tudja oldani, hiszen nagyon elgondolkodtatóak a feladatok, sok a számítás is. Persze az ötödikesek, akik még nem tanulnak fizikát, matematikai példákat oldanak meg.
A versengés végén a szaktanárokkal közösen kijavítjuk a feladatokat évfolyamonként, s a legjobb juthat majd tovább az országos versenyre - mondta el Megyeriné Borsó Éva szervező.
Minden résztvevő oklevélben részesült a megmérettetés végén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!