Területi helyesírási verseny


2011-03-10 16:52:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Területi helyesírási verseny főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában rendezték ma délután a Gerencsér Attila nevét viselő helyesírási verseny területi döntőjét, melyen a 7.-8. osztályosok vehettek részt. Összesen 11-en oldották meg a magyartanárok által összeállított feladatlapokat. A feladatsor kitöltése után a tanulókra a tollbamondás várt. A mostani fordulóval jubileumhoz érkezett a verseny, hiszen ez már a 20. volt a sorban.
- 1992-ben indítottam el a helyesírási versenyt azzal a céllal, hogy a városi és környéki iskolák legjobb helyesírói találkozzanak és összemérjék tudásukat – mondta Bognár József, volt igazgató, magyar szakos pedagógus. Gerencsér Attila az Erkel iskola kiváló magyartanára volt, 15 évig kollégák voltunk, nagyszerűen ismerte a magyar nyelvet és nagyon jól tudta tanítványainak átadni azt. Olyan pedagógus volt, akinek talán nem is általános iskolában, hanem főiskolán vagy egyetemen kellett volna oktatnia. 1992-ben ő volt a zsűri elnöke, sajnos nem sokkal később elhunyt, és úgy gondoltuk, hogy méltó emléket állítanánk neki, ha róla neveznénk el ezt a helyesírási versenyt.

Eredmények:

7.osztály
1. Kollarics Réka (Weöres)
2. Molnár Martin (Erkel)
3. Molnár Melitta (Szent István)

8. osztály
1. Hercz Balázs (Erkel)
2. Englert Georgina (Szent István)
3. Papp Lilla (Weöres)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!