Az önkéntesség népszerűsítése jegyében szerveztek kerekasztal-beszélgetést


2011-03-10 07:01:19  | cikk: mo  | 


A pápai kistérségben megalakult Civil Háló Szövetség tagszervezetei közül számos civil szervezet foglalkozik fiatalokkal – ez a tény hívta életre a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete által szervezett Ifjúsági Kerekasztalt is, melynek keretében az együttműködés reményében párbeszédet kezdeményeznek olyan szervezetekkel, melyek tevékenysége a fiatalokra is irányul. A Jókai Mór Művelődési Központ emeleti előadótermében lezajlott kerekasztal-beszélgetésen részt vettek civil szervezetek, az – korábbi nevén – ANTSZ, oktatási intézmények és a történelmi egyházak képviselői.
Palkovicsné Vass Ibolya ifjúsági asszisztens elmondta, e program azért is időszerű, hiszen 2011. az Önkéntesség Európai Éve, melynek apropóján a Civilszerviz is bekapcsolódott a Veszprém Megyei Önkéntes Centrum munkájába. Az ifjúsági asszisztens hozzátette, céljuk, hogy a kistérségben segítsék az önkéntesség elterjedését, felkészítsék a fogadó szervezeteket, közvetítsenek a fogadó szervezetek és önkéntesek között.
Palkovicsné Vass Ibolya megfogalmazta azt is, a fogadó szervezetek is profitálhatnak abból, ha önkénteseket foglalkoztatnak. Az ifjúsági asszisztens szerint az önkéntes új színt vihet a szervezet életébe, új ötletekkel szolgálhat annak működéséhez, s közben az intézmény új kapcsolatokra és ismertségre tehet szert. Ennek jegyében indult el tegnap a párbeszéd a pápai intézmények és civil szervezetek között.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!