Gyermekvédelmi tanácskozás


2011-03-10 06:33:21  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Gyermekvédelmi tanácskozás főképe
A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata tegnap délután tartotta szokásos éves gyermekvédelmi tanácskozását a Polgármesteri Hivatal nagytermében.
Gulyásné Barcza Judit megbízott szakmai vezető a Gyermekjóléti Szolgálat 2010. évi működéséről tartott beszámolót a jelenlevőknek.
- A Gyermekjóléti Szolgálat a tavalyi év nyarán két alkalommal szervezett napközis tábort a társulás ellátási területén élő hátrányos helyzetű gyerekek részére. A napközi helyszíneit Külsővaton és Bakonytamásiban biztosították, ahol ötven gyermek számára tették lehetővé a szabadidő hasznos eltöltését. 2010. december 6-án Télapó-műsorral kedveskedtek a szociálisan rászoruló gyermekeknek. Az elmúlt év folyamán két fordulóban élelmiszeradomány-osztásra is sor került a Magyar Ökumenikus Segélyszervezett segítségével. A társulás a két alkalom során közel 2000 család részére osztott adományt, ami közel összesen 30 tonna volt. 2010. május 13-án „Drogmegelőzés az iskolában” címmel szakmai előadást hallgathattak meg az oktatási intézmények igazgatói és ifjúságvédelmi felelősei - mondta el a szakmai vezető.
A tegnapi programon „Iskolakerülés és ami mögötte van” címmel Horváth Lívia, a Veszprém Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértő és Rehabilitációs Bizottság pszichológusa tartott rövid előadást.
- A térségben, és persze az egész országban is komoly probléma az iskolakerülés. Országos szinten készült egy felmérés, melyben 33 iskola közel 2500 diákját kérdezték meg az iskolakerüléssel kapcsoltban. Ezt összegezve elmondható, hogy három területre lehet ezt visszavezetni. Az egyik a gyerek, a másik az iskola, a harmadik pedig a család. Véleményem szerint az egyetlen megoldás a felelős szakemberek összefogása lehetne, akik a gyerekkel foglalkoznak. Nem lehet csak a szülőre, vagy csak a diákra fogni a problémát. Szeretném a kollégáim figyelmét felhívni arra is, hogy mi a különbség az iskolakerülés és a betegségből adódó iskolakerülés között. Nagyon fontos, hogy különbséget tudjanak tenni a kettő között. Szeretnénk, ha a család, a szakemberek és az iskola együtt tudna működni e területen- hangsúlyozta a pszichológus.
A tanácskozás végén Nemesné Horváth Csilla kistérségi vezető védőnő és Kiss Renáta körzeti védőnő „Együttműködéssel a gyermekekért” címmel tartott rövid prezentációt az érdeklődőknek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!