Jobbik: a győzelmet nem kell magyarázni, a vereséget meg felesleges


2011-03-08 15:09:39  | cikk: mo  | 


Jobbik: a győzelmet nem kell magyarázni, a vereséget meg felesleges főképe
Orbán Imre sajtótájékoztatón értékelte a március 6-i időközi választás eredményeit. A Jobbik polgármesterjelöltje úgy fogalmazott, a győzelmet nem kell magyarázni, a vereséget meg felesleges, le kell vonni a tanulságokat és el kell gondolkodni a jövőt illetően.
A március 6-i időközi választáson Orbán Imre, mint polgármesterjelölt 556 szavazatot szerzett, ez a szavatok 7,14 százalékát jelenti. A szavazatok számát tekintve 50 százalékkal kevesebbet tudhat magáénak, mint Erőss Bulcsú tavaly ősszel.

- Mikor közel két hónapja elvállaltam a polgármester-jelöltséget nem voltak illúzióim, de nem gondoltam, hogy ilyen kevés szavazatszámú eredményt fogunk elérni a választáson. Egy célt tűztem magam elé, hogy a kampányt tisztességgel végig tudjam csinálni, emberi tisztességem megmaradjon, őszintén tudjak reggelente a tükörbe nézni és ne kelljen miattam szégyenkezni  a családomnak. Úgy gondolom ez megmaradt – fogalmazott Orbán Imre.

Orbán Imre elmondta, kampányát a Pápáért, Mi magunk című program köré építette. Véleménye szerint több szavazatot szerezhetett volna az országos és a napi politikai aktualitások kampány témává tételével, de úgy döntött, hogy „ezt a lehetőséget kihagyja” - mondta a radikális párt helyi elnöke. 

Orbán Imre kérdésünkre elmondta, a viszonylag kevés szavazat mögött azon okok húzódnak meg, hogy nem tudták kellőképpen mozgósítani szavazótáborukat, szándékosan nem plakátolták ki jelöltjeik arcképét a város forgalmasabb helyein, kevés helyre jutottak el a lakosság körében és nem vetettek fel olyan „kemény” kérdéseket, mint például a tavalyi országgyűlési választás alkalmával. A választáson elért 7,14 százalékot illetően Orbán Imre hozzátette, körülbelül 14 százalékra számított. Ennek ellenére így üzent politikai ellenfeleinek: „Nem fogjuk elhagyni a várost, nem hagyjuk el a hajót, mert nem olyan fából faragtak bennünket, akik elsőként hagyják el a süllyedő hajót.”

- A Jobbik legnagyobb problémája – legtöbb helyen az országban és itt helyben is –, hogy nincs mögötte értelmiségi bázis. Ha ez meglenne, sokkal könnyebb dolgunk lenne. Nem kimondottan a vezetésnek kellene azon nyűglődni, azon erőlködni, hogy milyen programot állítson össze, hanem sokkal több tanácsot és használható ötletet tudna kapni. Mi abból merítünk, ami van. Ma ez van – értékelt Orbán Imre.

Orbán Imre a tanulságokat illetően elmondta, a pápai szervezet vezetőségének mandátuma ezév júniusában jár le, ennek ellenére a március 15-i taggyűlésen kezdeményezni fogja, hogy a jelenlegi vezetés mondjon le mandátumáról. Hozzátette azonban, tekintve a Jobbik pápai szervezetének tagságát, nagy változás a vezetőség összetételében nem várható. 

A Jobbik pápai szervezetének elnöke megköszönte a szimpatizánsok bizalmát, támogatását és azt is, hogy elmentek a rendezvényeikre, elolvasták a Pápai Nemzeti Oldalt valamint képviselték a Jobbik Magyarországért Mozgalmat a választási bizottságokban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!