Megemlékezés az elhunyt bajtársakról


2009-08-01 18:14:21  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megemlékezés az elhunyt bajtársakról főképe
2008 után idén is augusztus 1-jén gyűltek össze a régi bajtársak, hogy megemlékezzenek „a szolgálatteljesítés közben repülőhalálat halt" társaikról. Emléktáblát állítottak a Pápán települt MH 47.Pápa Harcászati Repülőezred utolsó parancsnokának, Lanecker József János ezredesnek és repülőgép-vezetőinek. A Helyőrségi Tiszti Klubnál ma délelőtt 11 órakor rendezett megemlékezés végén meg is koszorúzták az emléktáblát.

A kezdeményezés célja az emlékezésen túl az, hogy a  2000-ben megszűnt ezred, a régi kollégák évente legalább egyszer találkozzanak, jól érezzék magukat - mondta Simon Róbert, aki 1989-től 2001. április 1-ig szolgált Pápán.
Megtudtuk a nyugállományozott főtörzsőrmestertől, hogy rengeteg szép emléke fűződik Pápához. Az egyik az, hogy vadászrepülőgépen dolgozhatott, mind a MIG 21-eseken, mind a  MIG 23-asokon. Rendhagyóra sikeredett sikerült nyugdíjba menetele, ezt idézi a nyakkendőjén lévő képek egyike is, melyen ő ül hátul az egyik vadászrepülőgépen: „Pápától a levegőben köszöntem el. Kecskeméten szálltunk fel, kimentünk egészen Marcaltőig, ott fordultunk vissza és beköszöntünk Pápára. Csodálatos érzés volt látni felülről a repülőteret."
Demjén A szabadság várndorai című számával fejeződött be a megemlékezés, majd az összegyűlt régi barátok, ismerősök  közös ebéden idézték fel a régi emlékeket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!