Tapasztalat és haladás: dr. Áldozó Tamás lett Pápa város új polgármestere


2011-03-07 09:47:33  | cikk: Tóth Tamara  | 


Tapasztalat és haladás: dr. Áldozó Tamás lett Pápa város új polgármestere  főképe
Pápa városának szavazópolgárai húsz év után dr. Áldozó Tamást választották meg a város új vezetőjének. A polgármester elégedett az eredménnyel, hiszen a választópolgárok több mint 57 százaléka, közel 4500 ember szavazott bizalmat neki. 
- Természetesen jobb lett volna, ha sokkal többen mennek el szavazni, de nem nagyon volt még arra példa, hogy egy időközi polgármester választáson nagy részvételi arány lett volna. Azt mondhatjuk, hogy ma a 28. legnagyobb városban Magyarországon a polgárok 30 százalékánál egy kicsivel több tartotta fontosnak, hogy elmenjen szavazni és azt is mondhatjuk, hogy mivel a helyi szocialisták az országos belpolitika kérdéseit állították a kampányuk középpontjába, körülbelül ilyen arányban, mint ahogy engem választottak a pápaiak, támogatják az Orbán-kormány programját Magyarországon. 
Valamennyi szavazókörben dr. Áldozó Tamás kapta a legtöbb szavazatot, még az egykori Lenin lakótelepen is egy szavazattal győzött; a polgármester nagy tisztelettel köszöni mindazok támogatását, akik fontosnak tartották, hogy tegnap reggel 6 és este 19 óra között elmenjenek szavazni és az x-et a neve mögé húzták be.

A választásoknak tehát vége van, meglett az eredmény, az új polgármester ma reggel  munkába is állhat, hiszen az élet nem állt meg. 
- Két nagyon fontos dolog van, amin dolgoznunk kell, és ami nem állhatott meg a választási kampányra való tekintettel: az egyik az önként vállalt feladataink, a megyei közgyűlés részére való átadásáról szóló döntés, ami az oktatási intézményeink fenntartását illeti, a másik pedig az, hogy április közepéig a helyi gazdasági programról kell majd döntenünk. Ennek a gazdasági programnak a munkahelyteremtés fog majd a középpontjában állni, ahogy eddig is az állt. A programhoz a többi polgármesterjelölt és a többi párt építő javaslatait várjuk - fogalmazott a polgármester.
A jogszabályi előírásnak megfelelően a polgármester tesz javaslatot az alpolgármester személyére az eskütételét követően a testületi ülésen. Dr. Áldozó Tamás elmondta, Unger Tamás megválasztott képviselőre tesz javaslatot, hiszen az ő személyében olyan embert jelöl erre a posztra, aki tapasztalt, elkötelezett a város előrelépése iránt, megbízható, igen nagy munkabírású, úgy véli, benne a pápaiak nem fognak csalódni. A 2010-es választásokhoz képest nem változik a testület összetétele a pártok szerinti felosztásban, a munka is ugyanúgy fog folytatódni. Dr. Áldozó Tamás szerint a korábbi évekhez és az előző választáshoz képest annyi változás történt, hogy a Fidesz felelőssége egy picit nőtt.
- Mi ezzel a felelősséggel élni szeretnénk, mert azt gondoljuk, hogy vannak jó megoldási javaslataink a város előtt álló problémákra. A következő években annyi beruházás fog ebben a kistérségben megvalósulni, melyeknek Pápa a központja,  amennyi más magyarországi térségben nem és ezáltal a pápai kistérség a legfejlettebb térségekhez tud majd csatlakozni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!