A tegnapi választás érvényes és végleges eredményei


2011-03-07 09:17:07  | cikk: Tóth Tamara  | 


Az adatlapok 100 százalékos feldolgozottsága után Kanozsainé dr. Pék Mária, a Helyi Választási Iroda vezetője ismertette a tegnapi időközi választások eredményét. 
- A megjelentek száma 7851 fő, ami a választópolgárok 30,16 százaléka. Ebből az érvényes szavazatok száma 7789 darab, melyek az alábbiak szerint oszlik meg: dr. Áldozó Tamás 4493 szavazatot kapott, ez a szavazatok 57,68 százaléka. Grőber Attila 2738 szavazatot kapott, mely 35,15 százalék és Orbán Imre 558 szavazatot kapott, mely 7,16 százaléknak felel meg - mondta Kanozsainé dr. Pék Mária.
Az egyéni képviselők választásában az eredmények a következőképpen alakultak:
- A 9. számú egyéni választókörzetben az érvényes szavazatok száma 728 darab volt. Ebből Kövér József 227 szavazatot kapott, mely a szavazatok 31, 18 százalékának felel meg, Süle Zsolt 68 szavazatot kapott, mely 9,34 százalékot és Unger Tamás 433 szavazatot kapott, mely 59,48 százalékot jelent - ismertette az adatokat a Helyi Választási Iroda vezetője.
A tegnapi szavazás eredményeképpen megválasztott polgármester hivatalosan a megválasztásával válik polgármesterré, eskütételére a soron következő testületi ülésen kerül sor. A nap folyamán nem érkezett bejelentés, tehát a jogszabályoknak megfelelően, rendben zajlottak le városunkban a tegnapi választások - mondta Kanozsainé dr. Pék Mária.
Az érvényes és végleges eredmények a Helyi Választási Bizottság jóváhagyásával lépnek életbe, az eredmény tekintetében jogorvoslati lehetőséggel egészen két napig lehet élni, amennyiben erre nem kerül sor úgy, kedden, azaz március 8-án 16 órától jogerőssé válik a választás eredménye.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!