Többet kaptam, mégsem nyertem - összegezte a választásokat Grőber Attila


2011-03-07 09:27:47  | cikk: Tóth Tamara  | 


Többet kaptam, mégsem nyertem - összegezte a választásokat Grőber Attila főképe
A tegnapi választásokon az urnákhoz járuló választópolgárok Pápa jövőjéről és a továbbhaladás irányáról döntöttek. A rendszerváltás óta fideszes bázisváros hozta formáját és a kevés részvételi arány ellenére a szavazók 57, 66 százaléka döntött úgy, hogy a tapasztalat és haladás útját, azaz a Fidesz-KDNP jelöltjeit, dr. Áldozó Tamást polgármesternek, Unger Tamást pedig egyéni választókerületi képviselőnek választja. 

Grőber Attilára, az MSZP polgármesterjelöltjére a választók 35,16 százaléka, azaz 2739 fő tette le voksát. Ez az eredmény a 2010. október 3-i választáson elért 23,05 százaléknál jóval erősebb. Grőber Attila 19 óra 15 perckor hívta fel Pápa város megválasztott polgármesterét, dr. Áldozó Tamást, hogy gratuláljon a sikeréhez s egyben fel is ajánlotta neki segítségét, együttműködését a város érdekében. 
– Itt is csak egy győztes van, a második hely az vesztes, tehát én ezt a választást elvesztettem. Az értékelés hosszú folyamat, ha az ember építkezni akar, akkor nem lehet egy óra után olyanokat mondani, ami nagyon okosnak tűnik. Ennek ellenére néhány szám figyelemre méltóan alakult. A részvételi aránnyal nem vagyok elégedett. Ezzel együtt megköszönöm mindenkinek, aki elment ezen az ünnepen, a demokrácia ünnepén szavazni és mindenkinek megköszönöm, aki engem támogatott. A Fidesz 70 szavazat híján 2000 szavazattal kapott kevesebbet, mint októberben, ezzel szemben én 12 százalékkal többet kaptam. Az MSZP ellenzékben, az országos politikában soha nem kapott ennyi szavazatot. Abszolút értékben is, majdnem ötszáz szavazattal többet kaptam, mint az ősszel, az alacsonyabb részvétel ellenére. És végül úgy tűnik, hogy a Jobbiknak az én felfogásom szerint semmitmondó, a város problémáit nem értő és azt nem is kezelő, nem is tudó politikája megkapta a neki megfelelő választási arányt - mondta a politikus.

A Fidesz és az MSZP közötti olló közel 20 százalékot csökkent az elmúlt öt hónap alatt. Dr. Kovács Zoltán 2010. október 3-án 65,41 százalékkal nyert, akkor Grőber Attila a szavazatok 23,05 százalékát tudhatta maga mögött, a különbség a két jelölt között 42 százalék volt. A tegnapi választásokon dr. Áldozó Tamásra a szavazók 57,66 százaléka voksolt, Grőber Attilára pedig 35,16 százaléka, a különbség tehát 22 százalékra csökkent.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!