Ön miért ment el szavazni?


2011-03-06 20:25:07  | cikk: Tóth Tamara  | 


A részvételi arány 17 óra 30 perckor 27, 68 százalékos volt az időközi polgármesteri és egyéni választókerületi képviselői választáson. Megkérdeztem egy első szavazót, egy fiatal anyát és egy nyugdíjast is, miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen és leadja szavazatát a mai választásokon.
- Elsősorban kötelességem, hogy eljöjjek. Kell a városnak egy új polgármester. Szerintem dr. Áldozó Tamás fogja megnyerni a választást, hiszen ő már ismert a városban, mindenki tudja, hogy milyen munkát végzett. Egészen biztos vagyok az eredményben, csak ő lehet polgármester a városban- mondta Tóth Dezsőné, nyugdíjas.
Mészáros Dorka, a Türr István Gimnázium és Kollégium 12. osztályos tanulója most szavazott először.
- Már régóta vártam arra, hogy én is szavazhassak, mert szerintem nagyon fontos az, hogy minden ember részt vegyen a politikában, hiszen ugyan most „csak” a város jövőjéről döntünk, de mi itt élünk, ezért ez mindenki számára jelentős- mondta Dorka.
A szavazás jó érzés volt a fiatal lány szerint, aki tudta, kire akar szavazni, jól tájékozottnak érzi magát, hiszen mindig figyelemmel kísérte a város politikai helyzetét.
Pákozdi Ágota állampolgári kötelességének érezte, ezért ment el ma szavazni. A fiatal édesanya kisbabája kíséretében adta le voksát.
- Fontosnak tartom, hogy szabadon és titkosan szavazhatok, hiszen erre nem mindig volt lehetősége az embereknek. Azt gondolom, hogy ezzel a lehetőséggel mindenkinek élnie kell, mindenki véleménye számít.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!