Az európai uniós elnökség rólunk is szól - vetélkedő Herczog Edit fővédnökségével


2011-03-04 22:04:11  | cikk: mo  | 


Az európai uniós elnökség rólunk is szól - vetélkedő Herczog Edit fővédnökségével főképe
Magyarország 2011 első felében az Európai Unió soros elnöke. Hazánk is az EU része, sőt Pápa is az EU része – hangsúlyozta a ma esti vetélkedőn Herczog Edit Európa Parlamenti képviselő. A fővédnök programjának a következő címet adta: EU bajnokság hazai pályán. Hiszen hazai pályán is az Európai Unió részei vagyunk, teljes értékű tagjai az európai közösségnek. Higgyük, hogy az európai uniós elnökség rólunk is szól – fogalmazott a vetélkedő kapcsán Herczog Edit.
Az EP képviselő hangsúlyozta azt is, 2011. az önkéntesség éve. Ennek szellemében szerveződött a vetélkedő, melyen a Tarsoly Ifjúságért Egyesület működött közre, így a verseny nem is annyira verseny, mintsem egy játék, melyben a legkülönfélébb feladatokon keresztül mérték össze tudásukat a résztvevő csapatok az Európai Unióval kapcsolatban. Az első feladat, amely egyben egyfajta nevezési díjként szolgált, az volt, hogy a csapatok tárgyiasult formában fejezzék ki gondolataikat az Európai Unióval kapcsolatban. Különleges alkotások születtek: voltak plakátok, tablók és egy igazán eredeti ötlet is született, egy torta formájában. A vetélkedő feladatainak összeállításánál a szervezők ügyeltek arra, hogy a helyi vonatkozású kérdések is megjelenjenek a tesztsorban, de voltak természetesen az Európai Unió intézményeivel, turizmussal és gasztronómiával kapcsolatos kérdések is. A feladatsorba bár nem került bele, de a hangulatot fokozta a kóstoló-program, melynek keretében a résztvevőknek különféle gasztronómiai remekek közül kellett kiválasztani a magyar terméket, pl. sajtok vagy sonkák közül.
Herczog Edit kérdésünkre elmondta, a vetélkedő egy sorozat része. Terveik szerint 10 településen szerveznek hasonló mérkőzéseket, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék és tudatosítsák: mindannyian az európai közösség részei vagyunk. A félév végén – a 10 vetélkedő lebonyolítása után – az elkészült alkotásokat egy kiállítás keretében mutatják be a nagyközönség előtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!