Fórum a munkahelymegőrző támogatásokról mikro-, kis-és középvállalkozásoknak


2011-03-04 16:22:13  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fórum a munkahelymegőrző támogatásokról mikro-, kis-és középvállalkozásoknak főképe
A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának Pápai Kirendeltsége szervezte azt a fórumot, melyre a város és a térség mikro-, kis-és középvállalkozásainak képviselőit várták a Pápa és Térsége Ipartestület székházába. Székesfehérvárról, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjából érkezett két előadó, akik a munkahelyteremtő- és egyéb támogatásokról beszéltek az érdeklődőknek.
Elsőként Jenvay Viktória szakreferens tartott rövid tájékoztatót a munkahelyteremtő beruházás támogatásáról, azok feltételeiről, a kapcsolódó kedvezményekről és a pályázatok összeállításának lényeges szempontjairól. 
Ezt követően Benkó Adrienn, a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja befektetési és ösztönzési osztályának vezetője ismertette az egyéb támogatásokat, az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközöket, a munkahelymegőrző és a pályakezdők munka-tapasztalatszerző támogatásának lehetőségeit.
- Szükségesnek érezzük, hogy felhívjuk a munkáltatók figyelmét, és próbáljuk serkenteni ügyfeleink munkaerőpiacra való visszatérését, ezért nem árt, ha a vállalkozók legalább egyszer egy évben hallják ezeket a támogatási formákat azért, hogy ki tudják választani a számukra legmegfelelőbbet. Ezek a támogatások elősegítik a foglalkoztatási intenzitást is - hangsúlyozta a szakember.Az elmúlt hónapban a közfoglalkoztatás kapcsán többször is szóba kerültek a támogatási lehetőségek. 
- Ezek a pályázatok már elbírálás alatt vannak, amit viszont most szeretnénk megismertetni, más támogatási formák, egy másik foglalkoztatói réteget érintenek, a vállalkozói szférát célozzák meg, elősegítve ezzel ügyfeleink elhelyezkedését az elsődleges munkaerőpiacon. Cél a KKV fejlődésének, piaci pozíciójának megerősítése, a versenyképesség növelése. Ehhez nyújtunk bértámogatást, munkahelymegőrző-, rehabilitációs-, mobilitási-, és munka-tapasztalatszerző támogatást, valamint járulék- és START kártya kedvezményt - mondta el Bocskay Gyöngyi, a pápai kirendeltség vezetője.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!