Pápára érkezett a paksi atomerőmű interaktív kamionja


2011-03-04 12:54:33  | cikk: mo  | 


Pápára érkezett a paksi atomerőmű interaktív kamionja főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói is megtekintették a Paksi Atomerőmű Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. interaktív kamionját. A diákok érdeklődve barangoltak az interaktív táblákon, megismerve a közel 30 éve biztonságosan működő atomerőmű jelenét és jövőjét.
A mozgó kiállítás aktualitását az Országgyűlés 2009. március 30-i döntése adta, amely engedélyt biztosított az atomerőmű bővítésének előkészítéséhez.  A kiállítás átfogó képet nyújt a paksi atomerőműről, a keletkezett radioaktív hulladékok biztonságos elhelyezéséről, az erőműnek a magyar gazdaságra és környezetvédelemre gyakorolt kedvező hatásáról, valamint a jövő kihívásairól.
A kiállítótérben a látogatóknak az interaktív panelek segítségével lehetőségük nyílik megtekinteni a világ összes atomerőművét, azok földrajzi elhelyezkedését, a telephelyek termelési adatait, valamint a hazai villamosenergia-termelés jelenlegi helyzetét, illetve a paksi atomerőmű szerepét a magyarországi villamosenergia-rendszerben. Egy további interaktív panel az atomerőmű szűkebb és tágabb környezetében élő állat- és növényvilágot mutatja be fényképek segítségével. Az energiatermelés szemléltető eszközei a kerékpár és az érmepréselőgép, amelyek egyben aktivitásra is ösztönzik az érdeklődőket. A kiállítás végén a látogatók a tesztgépeken futó kérdéssorok megválaszolásával ellenőrizhetik frissen szerzett tudásukat.
A körút 2010. augusztus 16-tól 2011. május 6-ig tart, mely időszak alatt összesen 82 településre látogat el az interaktív elemekkel gazdagított tájékoztató kamion. A szervezők a tervek szerint 2012-ben is folytatják tájékoztató körútjukat, amelynek során újabb 109 helységet látogatnak meg. A kamion március 8-ig tekinthető meg a Sportcsarnok mögötti területen. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!