Helyesírási emlékverseny az Erkelben


2011-03-03 17:54:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Helyesírási emlékverseny az Erkelben főképe
Az intézmény egykori igazgatója, Bognár József kezdeményezésére 1992 óta rendezi meg az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola egykori magyartanára, Gerencsér Attila emlékére a helyesírási versenyt. A megmérettetésre az 5.-6. osztályosok érkeztek – idén 15-en - akinek az 1848-as forradalom és szabadságharcról szóló nyelvtani tollbamondás után feladatlapokat kellett minél helyesebben kitölteni.
- Ez az alkalom jó lehetőség arra, hogy a pápai és Pápa környéki iskolák legjobbjai egymással is összemérjék tudásukat – mondta Kovács Tiborné. Pápáról öt (Erkel, Weöres, Tarczy, Szent István, Munkácsy), a körzetből három (Ugod, Pápakovácsi, Pápateszér) intézmény 1-1 tanulója vett részt két korcsoportban a versenyen. A zsűriben a rendező iskola magyartanárai mellett a Szent István valamint a Tarczy pedagógusai foglaltak helyet. A feladatok a gyerekek életkori sajátosságai szerint álltak össze, a tananyag alapján. Bízom benne, hogy minden versenyző tudása legjavát nyújtva szép eredményeket ér el.

A Gerencsér Attila helyesírási versenyen a következő eredmények születtek:

5. évfolyam
1. Hegedűs Johanna (Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola)
2. Gombás Bianka (Tarczy Lajos Általános Iskola)
3. Kovács Vanessza Anna (Szent István Római Katolikus Általános Iskola)

6. évfolyam
1. Tóth Levente (Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola)
2. Döbröntei Dávid Bence (Weöres Sándor Általános Iskola)
3. Mészáros Brigitta (Szent István Római Katolikus Általános Iskola)

A 7.-8. osztályosok versenye egy hét múlva lesz a Tarczy Lajos Általános Iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!