MSZP: A közelgő választás nem pártokról szól, hanem a város jövőjéről


2011-03-03 17:28:08  | cikk: mo  | 


MSZP: A közelgő választás nem pártokról szól, hanem a város jövőjéről főképe
Sajtótájékoztatót tartott ma délután az MSZP pápai szervezete, melyen Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő a kedden Pápára látogató Orbán Viktor miniszterelnök televíziós interjújára reagált. A kormányfő a városi televízióban folytatott stúdióbeszélgetés keretében elmondta, járt a Pápai Hús 1913 Kft. üzemében, és megemlítette azt is, hogy a húskombinát dolgozói tekintetében az adócsökkentés okozta hátrányokat kompenzálták, részben cafetéria juttatással, részben pedig étkezési jeggyel.
- Ezzel csak az egy probléma van, hogy a gyár mindezt akkor is odaadta volna a dolgozóinak, ha egyébként a 850 ember jövedelme nem csökkent volna. Bejött tehát, amit mondtunk: hogyha akár erőn felül, akár valaminek a rovására a cégek nem úgy alakítják ki az idei jövedelmi viszonyokat, akkor nagyon sok ember rosszul jár ezzel az adórendszerrel. De még mindig nem késő, ezt az adórendszert hozzá kellene igazítani az élethez és a gazdagok támogatása helyett inkább a kisemberek irányába eltolni – fogalmazott Gőgös Zoltán. 

Grőber Attila, az MSZP polgármesterjelöltje a kampány elején kiadott kérdőív eredményéről tájékoztatott. A szocialista jelölt elmondta, a városfejlesztést segítendő három kérdésben várták a pápai polgárok javaslatait. A kérdésre, mely szerint mit tartanak a legfontosabb fejlesztésnek a városban, egyértelmű válaszok érkeztek. A lakosság azt kérte, hogy a termálfürdő fejlesztését, az Esterházy kastély és a Fő tér rekonstrukcióját mindenképpen folytassa a következő városvezetés – tudtuk meg Grőber Attilától. 
A kérdőív második kérdése a város legsúlyosabb problémáira irányult. A szocialista képviselő szerint e tekintetben is egyértelmű a lakosság álláspontja: a legnagyobb és legfontosabb probléma a munkahelyteremtés. Ennek kapcsán Grőber elmondta, Pápán 3000 munkahelyet kell teremteni.
- Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy elkerüljük a helyi adó emelését. Egyetlen lehetőség, hogy az iparűzési adóbevételeket növelni tudjuk. Egyetlen lehetőség arra, hogy a következő fejlesztésekhez szükséges önrészt elő tudjuk teremteni. A következőkben 3000 munkahelyet fogunk teremteni. Ez jelenti azt is, hogy Pápán a munkanélküliség minimálisra csökken. És jelenti azt is, hogy a környező települések lakói nem máshová, hanem Pápára fognak járni dolgozni – fogalmazott a szocialista polgármesterjelölt.
A kérdőív harmadik pontja a lakókörnyezet tisztaságára, rendbetételére utalt. Erre a kérdésre több mint száz fejlesztési javaslat érkezett, melyeket Grőber Attila a műszaki osztály elé fog tárni a jövőben, hiszen számos olyan felvetés szerepel a javaslatok között, melyek nem igényelnek nagy anyagi ráfordítást – tájékoztatott a politikus. A felvetések között nagy számban szerepeltek a következők: zebrák felfestése, vízelvezető árkok tisztítása, járdafelújítások. Grőber Attila kérdésünkre elmondta, a legtöbb javaslat a Komáromi út, az Ipari Park környékéről érkezett. Ennek kapcsán a polgármesterjelölt hangsúlyozta azt is, a város köszönő oldalainak, az ún. kapuk – legyen az a nyugati, vagy az északi – különösen fontos a rendbetétele, hiszen az ideérkező látogatók ott szembesülnek elsőként a várossal. 
Grőber Attila a sajtótájékoztatón kiemelte, a március 6-i választás nem pártokról szól. A hétvégén esedékes választás a város jövőjéről szól. Arról a jövőről szól, hogy továbbra is több ezer munkanélküli lesz-e a városban, és a fejlesztésekhez szükséges pénzt hitelekből tudjuk-e előteremteni, vagy a saját erőnkből – foglalta össze álláspontját a polgármesterjelölt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!