Szakmai napot tartottak a katolikus óvodában


2011-03-03 13:28:16  | cikk: mo  | 


Szakmai napot tartottak a katolikus óvodában főképe
A Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet minden évben megszervezi óvodapedagógiai szakmai napját, melynek – ezúttal első alkalommal – a Szent Anna Római Katolikus Óvoda adott otthont. A szakmai napra 27 óvodapedagógus érkezett a Dunántúl számos településéről. A program célja, hogy a résztvevők megismerjék egymás munkáját, tapasztalatot cseréljenek, hozzájárulva ezáltal egymás tevékenységének színesítéséhez – adott tájékoztatást Veisz Endréné, a katolikus óvoda vezetője. 

A pedagógusok bemutató foglalkozásokon vettek részt, öt csoportban ismerhették meg a pápai óvodában folyó munkát. Az egyes csoportokban különféle módszertan mentén zajlott a munka. Előtérbe került a hagyományőrzés, a zenei nevelés, a bábozás és annak sajátos, újszerű technikái, az ábrázoló tevékenység és a mozgástechnikai játékok. A bemutató foglalkozások után személyes tapasztalatcserére is lehetőség nyílt. A résztvevők mindannyian beszámoltak élményeikről, a látottakkal kapcsolatos érzéseikről. Veisz Endréné azt hangsúlyozta, az efféle tapasztalatcsere nemcsak egymás épülésére szolgál, de egyfajta visszajelzés az óvodában folyó munkát illetően is. 

A szakmai nap programjában minden évben szerepel előadás is, melyet ezúttal Hermann István könyvtárigazgató tartott. Hermann István a hazaszeretetre nevelésről, a nemzettudat erősítéséről beszélt, különös tekintettel az óvodapedagógiára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!