Harmadik alkalommal JátSzóSzín


2009-10-25 21:04:25  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Harmadik alkalommal JátSzóSzín főképe
Hatvankét induló, összesen 230 fő vett részt a harmadik Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztiválon, a JátSzóSzínen. Az október 24-én délelőtt 10 órakor kezdődött fesztiválon három fő kategóriában mérettethették meg magukat a jelentkezők: irodalom, zene és tánc. A Jókai Mór Művelődési Központ színvonalas rendezvényét a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Az egész napos program legfiatalabb résztvevője tíz éves volt, a fesztiválon Gecséről, Bakonytamásiból, Lovászpatonáról, Tevelről, Vinárról, Külsővatról is érkeztek csoportok, illetve egyéni indulók.

Mészárosné Varga Veronika művelődésszervező, a fesztivál szervezője szerint azért fontos a JátSzóSzín, mert itt a pápaiak és a kistérségben élő csoportok, szólisták, énekesek, táncosok, versmondók megmutathatják magukat egy nagyon jól felszerelt, színvonalas színházteremben egy nagyobb közönség előtt:

- Szakmai zsűri előtt léphetnek színre az indulók, számot adva tudásukról, a zsűri pedig szóban és minősítésben is értékeli a produkciókat. Minden fellépőt értékelnek arany, ezüst vagy bronzminősítéssel. Nem úgy, mint egy országos fesztivált, mint egy félig profi produkciót, hanem, mint az amatőröket, amely ezúttal nem negatívumot jelent, hanem azt, hogy a szabadidejét áldozza rá arra, amit nagyon szeret - és ez nagyon is értékelendő dolog. Érdekes, hogy idén néptánc kategóriában egyáltalán nem indult senki, inkább a musical, hastánc, paródia, táncdal kategóriában volt több jelentkező. Összességében egy nagyon jó hangulatú, színes nap áll mögöttünk és remélem a fesztivál résztvevői is így érzik.

A zsűri elnöke, Miksi Attila, a Győri Nemzeti Színház művészeti titkára és egyetemi oktató volt, másik két tagja Kertes Anna, a Győri Nemzeti Színház korrepetitora, zongoraművésze és énektanára, valamint Zárdorvölgyi László, a Győri Balett tagja. A fesztivál nyertesei egy gálaműsor keretében mutatkoznak be a XX. Nemzetközi Játékfesztiválon.


Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!