Kovács László volt külügyminiszter a Petőfi Asztaltársaságnál járt


2011-03-01 22:40:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Kovács László volt külügyminiszter a Petőfi Asztaltársaságnál járt főképe
Ma délután tartotta soron következő összejövetelét a Petőfi Asztaltársaság, melynek ezúttal Kovács László, volt külügyminiszter, az MSZP korábbi elnöke, az Európai Bizottság volt adó- és vámügyi biztosa, 2010 júliusa óta az MSZP alelnöke volt a meghívott vendége.
A Pedagógus Művelődési Házban tartott kötetlen beszélgetést Grőber Attila moderálta, aki
életpályájáról, életútjáról és politikai nézeteiről faggatta  vendégét.
Mint Kovács László elmondta, vegyipari technikumban érettségizett, majd a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem esti tagozatán, külkereskedelmi szakon végzett.
Beszélt arról is, hogy 1962 és 1966 között a Kőbányai Gyógyszerárugyárban vegyésztechnikusként dolgozott, majd 1963-ban lépett be az MSZMP-be. Elmondta, hogy MSZMP Központi Bizottsága külügyi osztályának konzultánsa is volt, majd 1983-ig annak alosztályvezetője, 1986-ig osztályvezetője. Később a Lázár-kormány külügyminiszter-helyettese lett, mely tisztségét a Grósz-kormányban is megtartotta. A Németh-kormány idején külügyminisztériumi államtitkári pozíciót kapott. Volt MSZP-frakcióvezető, a párt elnöke és országgyűlési képviselő is.
Elmondása szerint a magyar politikában ő már minden volt. Az Európai Bizottság számára nagy kihívást jelentett, hiszen abban a hitben ment ki, hogy csak külügyeket fog kapni, de ez nem így történt. 
- Az adó-és vámpolitikát kaptam meg, ami nem volt könnyű feladat. Sokat dolgoztam a kabinetemmel, a csapatommal - fogalmazott Kovács László.
Kitért arra is, hogy az ő egyik adópolitikai célja, hogy tegyék egységessé az Európai Unióban a társaságinyereségadó-alap számítását. Ugyanis az EU 27 országában 27-féle képpen számítanak adóalapot. Ezen kéne változtatni- hangsúlyozta az MSZP volt elnöke.
A Petőfi Asztaltársaság következő összejövetele március 16-án lesz, amikor egy író-olvasó találkozóra invitálják az érdeklődőket Debreczeni Józseffel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!