A hétvége sporteredményei


2011-02-28 14:08:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Vegyesen szerepeltek idegenben a pápai csapatok a hétvégi játéknapokon. A sort kezdjük az NB I-ben szereplő Elekthermax Vasas tekéseivel, akik egy hazai, ZTK elleni győzelmet követően a 16. fordulóban a Mosonmagyaróvárhoz látogattak. A pápaiaknak ezúttal nem jött ki a lépés, a hazaiak a több összfáért járó két ponttal 5-3-as győzelmet arattak.
Mosonmagyaróvári TE - Elekthermax Vasas 5-3 (3330-3274)
A Vasas eredményei: Szabados József 535, Szakács Ferenc 575, Papp István 527, Kiss Sándor (Molnár Tamás) 508, Horváth Róbert 569, Horváth József 560 fa, az mieink összteljesítménye 3274 fa, szemben az óváriak 3330-as teljesítményével. A pápaiak ezzel a vereséggel a hatodik helyről várják a hétvégi hazai fordulót, amikor a Sopron érkezik a tekecsarnokba. Az ifjúságiaknál a Lendvai Bence (532 fa), Szűcs Attila (526 fa) kettős 3-1-es vereséget szenvedett.

Tapolca VSE - Bakonyerdő Elmax VSE 24-31 (9-11)
Sokkal jobban sikerült az NB II-es kézilabda bajnokságban a Bakonyerdő Pápa idegenbeli játéka. Poór Tamás csapata folytatta múlt héten mutatott formáját és 9-11-es félidőt követően 24-31 arányban legyőzte Tapolca együttesét, ez volt a kézisek idei negyedik győzelme. Az alapszakasz utolsó körében a Városi Sportcsarnokban szombaton 16 órától az MKB II-vel csapnak össze.

VESC-Pápai Motax Autó KC 92:71 (24:19, 30:15, 18:17, 20:20)
A hétvége legnagyobb rangadójának kétség kívül az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a Pápai Motax Autó KC – Veszprém megyei rangadó számított. Az odavágón 86-78-as pápai győzelem született, így Molnár István csapata előtt esély kínálkozott a visszavágásra, ami sikerült is, 400 néző előtt végül magabiztosnak mondható 92-70-es hazai siker született. A pápaiak pontszerzői: Fülöp 7/3, Ács 4, Horváth R. 19/12, Henrik 26/15, Feigl 5. Csere: Benedek, Vajda 2, Pethő 3, Horváth A. 5/3, Perger, Nagy M. A megyei napilap internetes kiadásának beszámolója szerint rendkívül ideges hangulatú volt a mérkőzés, aminek egyik oka Perger sérülése volt. A pápai játékos a záró negyedben egy ártatlan helyzetben Bovánovics mögött állva a bokájához kapott, ölben kellett levinni a pályáról. Ekkor elszabadultak az indulatok, hosszú percekig állt a játék, a veszprémiek ártatlanságukat bizonygatták, a pápaiak viszont szándékosságot emlegettek. A közjáték a hazaiakat nem zavarta meg és magabiztosan nyertek – áll a tudósításban.
Molnár István (VESC): Amikor a kosárlabdáról szólt az összecsapás, akkor tíz perc alatt eldöntöttük a mérkőzés sorsát. A második félidőben sajnos leült a találkozó, természetesen örülök, hogy folytattuk remek nyerési sorozatunkat.
Vajda József (Pápai Motax Autó KC): Az idén egyszer mi nyertünk, egyszer a veszprémiek, az állás tehát ilyen szempontból egy-egy. Csak gratulálni tudok a veszprémi közönségnek, akik ritka unintelligensen viselkedtek végig ezen a mérkőzésen.

A kosarasok vasárnap 18 órától a Bonyhádi KSE-t fogadják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!