Fergeteges hangulatú gálaest - 15 éves a Pápai Musical Stúdió


2011-02-26 22:32:18  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fergeteges hangulatú gálaest - 15 éves a Pápai Musical Stúdió főképe
Két teltházas produkcióval lépett ma színpadra a 15 éves Pápai Musical Stúdió a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.
Az 1995-ben alakult stúdió a mai napra  kétfelvonásos, fantasztikus gálaestet varázsolt, melyben harmincöten léptek a nagyközönség elé.
M. Varga Veronika, a stúdió vezetője köszöntötte a szép számban megjelent tánc-és zenebarát közönséget.
- Azt gondolom, hogy egy amatőr társulat akkor fejlődik, ha időről időre újat tud mutatni. Pápa kis város, de számos tehetséggel büszkélkedhet, akik soha nem kerülnek be a művész világba, soha nem lesznek híresek. A tehetségkutató versenyeknek a profit a fontos, nem az, hogy akik oda elmentek, az álmaikat szeretnék valóra váltani. Kell egy olyan „bázis”, ahol lehetőség nyílik a személyiség kibontakozására és bemutatkozásra, a csapat erősítésére. Ezt vállaltuk mi - hangsúlyozta a vezető.
Az est első részében Máté Péter és Cserháti Zsuzsa néhány jól ismert dallamát énekelhette a közönség a kiváló fellépőkkel. A második részben Mészáros Dorottya ötlete nyomán Egérfogó címmel musicalválogatás volt látható és hallható, melyet a fiatalok lendületes, dinamikus tánca tett még látványosabbá.
Az első felvonás után M. Varga Veronikát kérdeztem röviden az elmúlt 15 évről.
- 15 évvel ezelőtt a Jókai Mór Művelődési Központ egyik amatőr művészeti csoportjaként indult pályafutásunk. 1998-ban egyesületté váltunk, ez volt az egyik legfontosabb esemény életünkben. Persze 1995 is, mert nehezen indult el a stúdió, hiszen akkor még nem voltak a fiatalok annyira nyitottak erre a műfajra. A kezdeti sikerek meghozták a lelkesedést és a tagokat is. Először musicaleket és táncdalokat énekeltünk, mert erre volt inkább igény. 1996-ban részt vettünk a Zenés Színpadok Országos Fesztiválján és szakmai elismerést kaptunk.  Azt mondhatom, hogy az elmúlt 15 év nagyon mozgalmas volt. Jártunk musicalgálákon, táncdalfesztiválon, színpadra állítottunk rockoperát és gyermekműsort, de kávéházi kabarét és operettet is készítettünk. Szeptember óta készülünk erre a két produkcióra. Vannak vendégművészeink is. A mai repertoárt két részre bonthatjuk. Első részben két nagyszerű énekes ismert és kevésbé ismert slágereit énekeljük, majd a második részben  egy zenés-táncos összeállítás látható, melynek Az Egérfogó című bárban játszódik a cselekménye. Ez a boldog békeidőkben működik Bécsben. Itt él Rudolf Hart, aki a vezetője ennek az éjszakai bárnak. Mindenki éli világát, amikor a szerelem közbe szól és váratlan vendégek (apácák) is megjelennek a helyiségben. Szeretném kiemelni és megköszönni mindenki odaadó munkáját, mert nélkülük nem jöhetett volna létre ez az este. A zenekarnak: Szórádi Gábornak, Rákosi Ádámnak, Horváth Szabolcsnak, Győry Zoltánnak és Karácsony Istvánnak. A hangképzőnknek: Sz. Csepregi Ilonának, a látványtervezőnek: Huszár Balázsnak, a technikusoknak: Pázsi Elemérnek és Horváth Tibornak, a koreográfusoknak: Cserkuti Zsófiának, Győrffy Violának és Tibold Máténak, és persze az összes szereplőnek, fellépőnek a segítségüket - mondta el M. Varga Veronika.
A közel három órás gálaműsort a közönség vastapssal jutalmazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!