Az én Örményországom – Kiállítás a Pedotthonban


2011-02-26 16:53:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az én Örményországom – Kiállítás a Pedotthonban főképe
8-14 éves örmény gyermekek festményeiből nyílt ma kiállítás a Pedagógus Művelődési Házban ’Az én Örményországom’ címmel. A megnyitón Szakács Izabella Horváth István Tornyot raktam versét szavalata el, majd Avanesian Alex, az Országos Örmény Kisebbségi Önkormányzat képviselőjének nyitóbeszéde következett.
- Az elmúlt években többször jártam Örményországban, többek között eljutottam a Kanakeravani Művészeti Iskolába. A rendszerváltás éveiben alakult intézmény felöleli a művészet valamennyi ágát, a szobrászatot, a zenét, a táncot, és mint ahogy ez ma itt látható, a festészetet is. Az ott látottak és tapasztaltak magával ragadtak és megállapodtam az ottani igazgatóval, hogy 50 képet Magyarországra hozok, cserébe pedig az önkormányzathoz befolyó 1 százalékokból számukra egy háromnyelvű katalógust készítünk. A gyermekrajzokon jól látható, hogy dominálnak az erős színek, találkozhatunk emberi portrékkal, egyházi témákkal, csendéletekkel, amik mind-mind a gyermeki tiszta lelket tükrözik.
Avanesian Alex elmondta, a művészeti iskola számos világhírű, még ma is aktívan alkotó, nagy művészt adott a világnak.
A kiállítás egy hétig látható a Pedagógus Művelődési Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!