Pápán járt a köztársasági elnök


2011-02-24 23:43:43  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Pápán járt a köztársasági elnök főképe
Országjáró körútja során Borsod-Abaúj-Zemplén megye után ma Veszprém megyében tett látogatást Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke. A megyelátogatás első állomása a katasztrófasújtott Devecser volt, ahol az államfő azt mondta, arról győződött meg, hogy milyen komoly eredményei vannak az erőfeszítéseknek, a szolidaritásnak és a szaktudásnak. Devecserből Veszprémbe utazott a megyei közgyűlésre, majd az egyetemen tartott előadást a fiataloknak, onnan a Petőfi Színházba vezetett az útja. Schmitt Pál megyelátogatásának következő állomása Zircen a Ciszterci Apátság volt, itt turisztikai konferencia vett részt. A szakmai találkozás során a résztvevők több olyan kitörési pontot is megfogalmaztak, amelyek a megyét előrevihetik. Schmitt Pál szerint a megye rendkívül sok adottsággal rendelkezik, a tudatos fejlesztésre pedig rendkívül jó lehetőségeket kínál a Széchenyi Program. Bakonybélen keresztül végül ma este városunkba is megérkezett az államfő, ahol a Városházán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás alpolgármester fogadta. A köztársasági elnök nem először járt Pápán, így az alpolgármester a városban történt változásokat és a fejlesztéseket ismertette vele.
A Városháza után a Bázisrepülőtérre vezetett az útja, ahol mint a Magyar Honvédség főparancsnoka megtekintette az éjszakai kiképzési repülést és a helikopteres kutató-mentő szolgálattal és a stratégiai légi szállítási programja (SAC) keretében a HAW C-17-es repülőgépek magyar katonáival is találkozott. Domonkos Miklós bázisparancsnok a Bázisreptérről, Fredrik Hedén ezredes a NATo Nehéz Légiszállító Ezredről adott tájékoztatást a köztársasági elnöknek. Az előadás során elhangzott az is, hogy mit jelent az országnak és természetesen Pápának ez a repülőtér, mit jelent a munkahelyek és a fejlesztések szempontjából, valamint a program továbbfejlesztési lehetőségeiről esett néhány szó. Az előadáson részt vett dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, Kovács József vezérőrnagy, MH Összhaderőnemi parancsnok, Visi Tibor ezredes mellett Szegő László ezredes, aki 2010. szeptember 1-től a Köztársasági Elnöki Hivatal Katonai Főosztályvezetője és a köztársasági elnök főhadsegéde, Szarvas László, a NATO Légiszállítást Kezelő Ügynökség (NAMA) vezérigazgató-helyettese, Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára, dr. Kovács Zoltán Veszprém megye kormánymegbízottja és dr. Áldozó Tamás alpolgármester.
-Tartalmas napom volt. Nagyon sok érdekes információhoz jutottam és remélem, hogy a jelenlétemmel felhívtam a figyelmet ennek a megyének minden örömére, bánatára, gondjaira, terveire. Veszprém megye Magyarország egyik legszebb megyéje, páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. A problémák itt is ugyanazok, mint országszerte: munkanélküliség a fiatalok körében, az önkormányzatok sokszor alulfinanszírozottak. Ennek ellenére mindenhol optimizmust érzek és úgy vélem, széleskörű összefogással be lehet bizonyítani, hogy a megye és a városok sorsát is lehet jobbra fordítani. Látogatásom utolsó állomása pedig arról győzött meg, hogy vannak kötelezettségeink. NATO-ország vagyunk, és ez azt jelenti, hogy a ránk háruló feladatokból is ki kell vegyük a részünket. Az itteni tájékoztatás alapján meggyőződtem arról, hogy egyenrangú csapatnak tekintenek, komolyan számítanak ránk, mint ahogy mi is számíthatunk rájuk, ha az ország biztonságáról van szó - mondta Schmitt Pál.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!