A Jobbik is megtartotta bemutatkozó lakossági fórumát a Weöresben


2011-02-24 20:23:06  | cikk: mo  | 


A Jobbik is megtartotta bemutatkozó lakossági fórumát a Weöresben  főképe
Kedden a Fidesz, szerdán az MSZP, ma pedig a Jobbik tartott lakossági fórumot a 9. számú választókerületben, a Weöres Sándor Általános Iskola ebédlőjében. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete egyéni képviselőjelöltjét, Süle Zsoltot a fórumon arról kérdeztük, ha felhatalmazást kap a választópolgároktól, milyen lépéseket tenne a körzet felemelkedése érdekében.

A jobbikos önkormányzati képviselőjelölt a közbiztonság javítását fogalmazta meg elsődleges céljaként. Azzal érvelt, bár Pápa nincs rosszabb helyzetben, mint a Nyugat-Dunántúl más települései, de éppen ezért most vagyunk abban a helyzetben, amikor még vissza lehet szorítani a bűnözési hullámot. Most kell lépéseket tenni, mert különben odajuthatunk, ahol Borsod-Abaúj-Zemplén vagy Szabolcs megye sok-sok települése tart. Süle Zsolt szerint az egyetlen megoldás a tekintetben, hogy ne romoljon a közbiztonság helyzete a területen, a fokozott rendőri jelenlét. A forgalmasabb időszakokban és adott esetben éjszaka szükséges lenne a rendőrök jelenléte – főleg a lakótelepen – jelentette ki a képviselőjelölt. Amennyiben ez nem megvalósítható, ez esetben fel kell állítani a parkőrséget, amely ügyelne a körzet rendjére, biztosítaná a nyugalmat, jelezné a rendőrség felé az esetleges jogsértő tevékenységeket, emellett hatósági jogkörrel is fel kell ruházni, melyet a város rendeletben szabályozna – fogalmazott Süle Zsolt.

A Jobbik a játszóterek felújítását és padok kihelyezését szorgalmazná – tájékoztatott az egyéni képviselőjelölt. Hozzátette, mindez sokat jelentene az ott élőknek, de nem igényel nagy anyagi ráfordítást.
Süle Zsolt támogatja a szeméttárolók bekerítésére vonatkozó kezdeményezést, de leszögezte, ezt a programot feltétlenül be kell fejezni, a többi tárolót is el kell keríteni az illegális szemétlerakás megelőzése érdekében.

A körzetben található útszakaszok sok esetben balesetveszélyesek – jelentette ki a jobbikos jelölt. Az önkormányzatnak meg kell határoznia egy ütemtervet, milyen rendben újítaná fel az utakat e területen – foglalta össze Süle Zsolt. 
A közlekedés szempontjából különösen balesetveszélyes az általános iskola és az óvoda környéke, de nemcsak ezekre a területekre, hanem pl. a Vízmű utcába is javasolják forgalomlassító eszközök, fekvőrendőr kiépítését – adott tájékoztatást a Jobbik egyéni képviselőjelöltje.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!