Köztársasági elnöki kitüntetés Politzer Józsefnek (frissítve)


2011-02-24 14:06:53  | cikk: HuHa  | fotó: Kálóczi Beáta  | 


Köztársasági elnöki kitüntetés Politzer Józsefnek (frissítve) főképe
A köztársasági elnök mai Veszprém megyei látogatását Devecserben kezdte, onnan érkezett a Veszprémbe, a Megyeházára. A megyei közgyűlés tagjai és a meghívott vendégek részvételével tartott ünnepi közgyűlésen Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte az államfőt, majd Porga Gyula, Veszprém város polgármestere tartott felszólalást, őt pedig dr. Áldozó Tamás, a Veszprém Megyei Önkormányzat Fidesz frakciójának vezetője követte. A frakcióvezető kiemelte, minden alkalommal segítséget nyújtottak a megye lakosságának és településeinek, hogy hangjukat erőteljesebben hallathassák problémáik esetén, és mindig támogatták a megyei közgyűlést egy előremutató, kitűzött cél elérésében. Pápai alpolgármesterként is örömét fejezte ki, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat tulajdonrészt szerzett a Pápai Termálvízhasznosító Zrt-ben, új részvények kibocsátásával és jegyzésével, ezzel is hozzájárulva a megye turisztikai kínálatának fejlődéséhez. Dr. Kovács Zoltán, Veszprém megye kormánymegbízottja a magyar közigazgatás új szervezeti egységéről, a kormányhivatalról szólt beszédében. Mint mondta, Veszprém megyében tizennégy - eddig dekoncentrált - szervezet került irányítása alá, melynek célja új, hatékony működésű szervezet létrehozása. A kormányhivatal nagyobb, mint egy minisztérium, 906 munkatárssal működik, mintegy negyven telephelyen. A kormánymegbízott partnerséget ajánlott és kért a megye önkormányzataitól.
-Tisztelt elnök úr. Ön ma Magyarország legváltozatosabb megyéjébe érkezett, hiszen megyénkhez tartozik a Balaton északi partja, vannak hegyeink és van alföldünk is, még ha csak a Kisalföld déli része is.  De nemcsak földrajzilag a legváltozatosabb Veszprém megye az országban, hanem problémáiban is, hiszen vannak gazdagabb részek és vannak különösen nehéz sorsú települések, helyi közösségek. Az ebből adódó feladatokat az önkormányzatoknak eredményesen kell megoldani, segítséget nyújtani elesetteknek és szolidaritást szerezni a tehetősebbektől – fogalmazott a kormánybiztos, arra kérve a köztársasági elnököt, hogy a problémák megoldását segítse elő. Schmitt Pál szólt devecseri látogatásáról, az ott tapasztalt tragédiáról és segítő összefogásról, az önkormányzatok nehézségeiről, de szólt a turizmusban rejlő lehetőségekről és a Veszprém megyei települések munkájának példamutató eredményeiről. Pápával kapcsolatban a Várkertfürdőben zajló egészségturisztikai fejlesztést emelte ki, mely által olyan fürdőközpont létesül, mely a gyógyítást, a sport- és a szabadidős tevékenységeket egyaránt biztosítja.
-Őszintén bízom benne, hogy mindezek a fejlesztések és beruházások meghozzák a kívánt eredményt: több munkahelyet és vendéget, több lehetőséget, új befektetőket, erősebb háttérgazdaságot és igen, jobb közérzetet és szebb életkörülményeket – mondta.
Beszéde után átadta a „Köztársaság Elnökének Díszoklevele Éremmel” kitüntetést - Lasztovicza Jenő megyei elnök javaslatára – dr. Fehér Károlyné tapolcai nyugdíjas OTP fiók igazgató-helyettesnek; Várpalota helytörténeti munkájában és kulturális életében való aktív szerepvállalásért Leitner Ferencnek; és az élelmiszeriparban végzett szakmai munkássága elismeréseként, valamint Pápa város közösségének szolgálatáért Politzer Józsefnek, a Pápai Hús 1913 Kft. ügyvezető igazgatójának. Porga Gyula, Veszprém város polgármestere javaslatára dr. Deák Gyula nyugalmazott egyetemi docens, Mészáros Gyula erdőmérnök és Szoboszlay Sándor színművész vehette át az államfőtől a kitüntetést.
Politzer József a ceremónia után hírportálunknak úgy nyilatkozott: nagy megtiszteltetés a köztársasági elnök elismerése.
-Megható ez a kitüntetés. Egy emberöltővel ezelőtt kezdtem el és csinálom azóta ezt a feladatot. Immár negyvenhatodik évemet kezdtem a gyárban és büszke vagyok rá. Úgy érzem, most már bármi történik velem, nem éltem hiába. Nagy köszönettel tartozom feleségemnek és gyermekeimnek, hiszen nekik nagyon sokszor le kellett mondaniuk arról, hogy velem legyenek, mert napi 15-16 órát kitesz a munkám. És ugyanúgy köszönetet kell mondanom azoknak a kollégáimnak, akik segítettek munkámban, hisz nélkülük soha nem jutottam volna el idáig.
A köztársasági elnök Veszprém után Zircre utazott, este pedig Pápára érkezett, ahol dr. Áldozó Tamás alpolgármester fogadta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!