Ankétot tartott a Lombard


2011-02-23 20:07:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ankétot tartott a Lombard főképe
A hétvégi, Szolnok előtti bajnokit megelőzően ma megtartotta szurkolói összejövetelét a Lombard Pápa vezetősége. Véber György vezetőedző, Szemán György klubigazgató, Glatz Lajos technikai vezető és Szűcs Lajos csapatkapitány válaszolt a szurkolók kérdéseire. A szimpatizánsok először a vezetőedzőt kérték a téli felkészülés értékelésére illetve a tavasz céljainak ismertetésére.
- Saját célkitűzésem, hogy minimum megőrizzük a hetedik helyünket, de bízom benne, hogy tudunk előrébb is lépni - mondta Véber. Hat pontra vagyunk a második helyezettől és hat pontra a „veszélyzónától”. Meglátásom szerint a Paks és a Kaposvár befogható, arra kell nagyon figyelnünk, hogy a mögöttünk lévő, elméletileg erősebb csapatok ellen (Újpest, Győri ETO) jól szerepeljünk. Pontszámban akkor lennék elégedett, ha minimum az ősszel megszerzett 23 pontot tavasszal is begyűjtenénk, illetve tovább gyarapítanánk.
A vezetőedző beszélt a téli távozókról is.
- 21 mezőnyjátékosból és három kapusból áll a keretünk, ez ideális, öt-hat olyan játékostól váltunk meg, akiknek ittléte nem jelentett erősítést, nem képviseltek olyan szintet, amire nekem szükségem lenne. A sorsolásunk jónak mondható, hiszen a nyolc hazai találkozón reális esélyünk van a három pont begyűjtésére. A Szolnok ellen érdekes mérkőzésre van kilátás, amellett, hogy a pályájuk a legrosszabb a mezőnyben, még veszítenivalójuk sincs, hiszen az egyik biztos kiesőként tartják őket számon. Egy biztos, a győzelem óriási lökést adhatna a további mérkőzésekre nézve.
Szűcs Lajos, a Lombard hálóőre nem elégedett a téli alapozó időszakkal, elmondása szerint profi pályafutása során soha ehhez hasonló felkészülésen nem vett részt.
- Az erdélyi edzőtábor csapatösszetartás szempontjából megfelelő volt, a szállásra és a vendégszeretetre nem lehetett panaszunk, ha azonban szakmailag nézem, akkor azt kell mondanom, hogy elpazaroltunk egy hetet. Az egyetlen számunkra kihívást jelentő csapat csak a Slovan Bratislava volt, az edzőpályákhoz is 60 kilométert kellett utaznunk, a Sportcsarnok 40 kilométerre helyezkedett el, hogy a 14-16 órás buszozásról ne is beszéljek. Sajnos rengeteg sérülés és betegség is hátráltatta a felkészülést. Nagyon tartok a tavasztól, bár a kezdőcsapatunk bárkit képes megverni a magyar mezőnyben, amennyiben viszont sérülések, eltiltások hátráltatják a vezetőedző munkáját, nagy bajba kerülhetünk – mondta a csapatkapitány.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!