Kövér József: fontos a közvagyon és a tisztaság védelme, a közbiztonság javítása


2011-02-23 18:23:06  | cikk: mo  | 


Kövér József: fontos a közvagyon és a tisztaság védelme, a közbiztonság javítása főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola ebédlőjében, vagyis a 9. számú választókerületben tartott lakossági fórumot ma délután az MSZP pápai szervezete. Az alkalmon Grőber Attila polgármesterjelölt és Kövér József, a kerület egyéni képviselőjelöltje kérte a szimpatizánsok bizalmát a közelgő időközi önkormányzati képviselő és polgármesterválasztás kapcsán. Hírportálunk Grőber Attilának – interjú formájában – lehetőséget adott a bemutatkozásra, így a továbbiakban Kövér Józsefre helyezzük a hangsúlyt.  
Az MSZP egyéni képviselőjelöltje 1961 óta él a Kilián lakótelepen, így jól ismeri a környéket és az ott élők problémáit. Kövér József  bemutatkozásában négy problémakört említett, amelyekre mindenképpen megoldásokat kell találni.

A lakótelep rendezettségére és tisztaságára nem lehet panasz – véli a képviselőjelölt –, ugyanakkor több figyelmet kell szentelni a parkok valamint a játszóterek higiéniájára, hiszen ezeken a területeken gyakori a kutyapiszok. Kövér József azt javasolja, megoldás lenne a játszóterek – akár csak egy alacsony kerítéssel történő – körbekerítése. Mindezt kiegészítené a közmunkában résztvevők hatékonyabb tevékenysége.

A szocialista képviselőjelölt szerint adott időszakban rendkívüli forgalom tapasztalható a Veszprémi úton, s ez nagymértékben megnehezíti az átkelést, főleg az idősek számára. Kövér József már korábban is kereste a megoldást a problémára. Véleménye szerint két lehetőség állna a kivitelezők rendelkezésére: egy kisegítő, villogó sárga lámpa elhelyezése vagy a forgalmas útszakasz leszűkítése járdasziget kiépítésével a sebességkorlátozás érdekében.

Kövér József megítélése szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a közbiztonság javítására. A képviselőjelölt elmondta, a lakótelepen sok gépjárműtulajdonos kénytelen a parkolóban, a szabad ég alatt hagyni autóját. Nem egyszer volt rá példa, hogy egyes autókat megrongáltak feltörtek. Ez ellen határozottan fel kell lépni – jelentette ki a politikus. Kövér József a közbiztonság kapcsán elmondta azt is, meg kell óvni a lakosságot a különböző trükkös lopásoktól, melyek főleg az idősebb korosztályt veszélyeztetik. A képviselőjelölt arról is beszámolt, a lakótelepen többen tapasztalták az efféle trükkös tolvajok jelenlétét, akik különféle ürüggyel bejutnak az épületbe, adott esetben a lakásba.

A szocialista jelölt megjegyezte, fontosnak tartja az idősebb lakosság az önkormányzat által adható támogatásokról történő tájékoztatását, hiszen több esetben szembesül olyan személyekkel, akik különösen szűkös anyagi helyzetben élnek. Meglévő kapcsolati tőkéjére támaszkodva és azt bővítve felkeresi a kerületben élőket, hogy minél szélesebb körben elterjedjenek a szükséges információk – tudtuk meg Kövér Józseftől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!