Népszerű a népdaléneklési verseny a Munkácsyban


2011-02-23 15:47:16  | cikk: mo  | 


Népszerű a népdaléneklési verseny a Munkácsyban főképe
Közel öt éve rendszeresen megrendezik az alsós népdaléneklési versenyt a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A nagy népszerűségnek örvendő programot ma délután tartják az intézményben. Ezúttal mintegy 40 gyermek vesz részt a versenyen, minden alsós osztályból 2-3 fő képviselteti magát. Dr. Törekiné Pápai Erzsébet érdeklődésünkre elmondta, az óvodából rendszerint nagy dalanyaggal érkeznek a gyerekek, ezért van miből válogatniuk. A házi megmérettetésen a versenyzőknek egy kötelező és egy szabadon választott népdalt kell elénekelni. A lassan hagyománnyá érő versenyt az utóbbi egy-két évben furulyavetélkedővel is kiegészítették, így a tehetségek az ének mellett hangszeres tudásukat is összemérhetik a program alkalmával. A produkciókat háromtagú zsűri értékeli, amely az intézmény pedagógusaiból áll össze. A Munkácsy Mihály Általános Iskola nagy gondot fordít a népi hagyományok ápolására, s ez az oktatásban is megnyilvánul. Így kaphatott méltó helyet az intézmény életében a népdaléneklési verseny is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!