Dr. Áldozó Tamás Veszprém polgármesterét, Porga Gyulát látta vendégül


2011-02-22 21:09:15  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Dr. Áldozó Tamás Veszprém polgármesterét, Porga Gyulát látta vendégül főképe
A Veszprém Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciójában 2002 és 2006 között már együtt dolgoztak: Porga Gyula akkor a kulturális bizottság elnöke volt, dr. Áldozó Tamás pedig akkor is frakcióvezető.
- Ha nem is példanélküli, de amúgy szokatlan a magyar közéletben az, hogy két, akár egymás mellett lévő, vagy akár több évszázada egymás mellett működő város vezetői találkozzanak és a két város képviseletében tárgyaljanak. Sokszor nem a távoli partnerkapcsolatokban kell a példát és az együttműködési lehetőséget keresni, hanem a közeliekben, különösen akkor, ha ezekben a közeliekben még rengeteg tartalék van - vallja dr. Áldozó Tamás, aki ma délelőtt Porga Gyulát, Veszprém város polgármesterét fogadta. Az alpolgármester a látogatás során megmutatta a polgármesternek azokat a folyamatban lévő városfejlesztéseket - a Fő teret, a Várkastélyt és a Várkertfürdőt - amelyeknek a működtetésében, a hasznosításában nagyon jelentős veszprémi látogatottságot vár a város a jövőben.
- Van néhány olyan dolog, ami Pápát és Veszprémet elválasztja, de sok olyan is van, ami összeköti. Összeköti például az oktatás, hiszen mind a két településen működik a Pannon Egyetem, a központja Veszprémben van, Pápán pedig egy kisebb kampusza található. Összeköti még a hulladékkezelő rendszer építtetésében és működtetésében való a  együttes részvétel, hiszen mindkét város meghatározó pillére a rendszernek. Összeköti az is ezt a két települést, hogy rengeteg olyan szolgáltatást nyújtunk és tervezünk a jövőben nyújtani, amit veszprémi polgárok vesznek nagy számban igénybe - utalt dr. Áldozó Tamás a Várkertfürdő látogatottsági adataira.
Dr. Áldozó Tamás úgy nyilatkozott, a maihoz hasonlóan több diskurzust szeretnének a jövőben folytatni és kiterjeszteni a megyére: hasonló kezdeményezésekről szeretne beszámolni a közeljövőben Tapolcával, Várpalotával. Ez azért is fontos az alpolgármester szerint, mert mi pápaiak büszkék vagyunk arra, hogy mennyi közösségi forrást sikerült különböző projektekbe a város fejlesztésére bevonnunk, de ugyanez a büszkesége sok más Veszprém megyei városnak, mint például Veszprémnek is meg van, aki szívesen megosztja tapasztalatait velünk.
Porga Gyula, Veszprém város polgármestere úgy látja, gyakran nem veszik figyelembe a városvezetők, hogy a közvetlen környezetükben milyen technikákról, módszerekről illetve milyen fejlesztési irányokról döntenek az önkormányzatok.
- Gratulálni tudok a pápaiaknak, hogy az elkövetkezendő időszakban milyen szép fejlődésen megy keresztül a városuk, és amikor majd elkészülnek ezek a beruházások, méltán lehet majd büszke minden pápai és Veszprém megyei polgár Pápára. Vannak egymás mellett futó projektjeink, hiszen a funkcióbővítő városrehabilitáció Veszprémben is aktuális, nagyjából egy időpontban fogjuk befejezni a beruházásokat.
Porga Gyula szerint vannak olyan városi feladatok, problémák, amiben jó tapasztalatokat cserélni, jó megismerni a bevált gyakorlatokat, nem feltétlenül kell Nyugat-Európába utazni, amikor a közelünkben is találhatunk jó példákat. Mint mondta, ma sokat beszélgetett dr. Áldozó Tamással, ez a kapcsolatfelvétel  közös munkájuk első állomása lett, sok együttműködésre lát lehetőséget a két város között az elkövetkezendő időszakban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!