Továbbra sincs döntés a cigány kisebbségi önkormányzat sorsáról


2011-02-22 17:33:20  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Továbbra sincs döntés a cigány kisebbségi önkormányzat sorsáról főképe
Ma délelőtt tartotta ülését a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat, mivel a múlt heti ülésen határozatképtelen volt a testület.
Az első napirendi pont megvitatása előtt Kozák János, a PCKÖ egyik képviselője napirend előtti felszólalásra kért engedélyt, melyben Holdosiné Bánhegyi Ildikó elnök lemondását kérte, mivel nem kívánnak vele együtt dolgozni a jövőben.
- A bizalmatlansági indítványt (az eddig megszavazott bizalmat visszavonjuk) fenntartva nem kívánunk többé együtt dolgozni Holdosiné Bánhegyi Ildikóval. Ha más megoldás nem lesz, illetve ha más törvényes útja nem lesz a leváltásának, akkor a bírósághoz fogunk fordulni. Azt szeretnénk, hogy a Pápai Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke egy cigány legyen, aki a cigányok érdekeit fogja majd nézni, mert mi akarjuk a pápai cigányok sorsát irányítani- fogalmazott a képviselő.
- A nemzeti és etnikai kisebbségekről szóló törvény kimondja, hogy az elnök megbízatása hogyan szűnhet meg. Ezeknek csak a törvényben meghatározott esetei lehetségesek. Jogi lehetőség van, hogy az elnökasszony lemondjon, akkor viszont a bizalmatlansági indítvány nem értelmezhető - mondta el Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző.
Holdosiné Bánhegyi Ildikó elmondta, hogy továbbra sem mond le tisztségéről.
- 16 évig szükség volt a munkámra, elismertek és megválasztottak, most egy személyes sértődöttség miatt ez az ellenkezőjére fordult. Én már csak erkölcsi tartásból sem fogok lemondani - tette hozzá az elnök.
A témához ifj. Kozák János elnökhelyettes is hozzászólt, aki szintén nem szeretne Holdosiné Bánhegyi Ildikóval együtt dolgozni.
A hosszas vita után sem lett döntés, ezért 15 nap múlva újra összehívják a testületet, melyben az SZMSZ felülvizsgálatát és módosítását, valamint a vegyes ügyeket fogják megtárgyalni.
Ezt követően az első napirendi pontot, a Pápa Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről szóló PVCKÖ határozat módosítását fogadták el a jelenlevők, mivel 4000 Ft-os kamatjóváírás érkezett a kisebbség számlájára. Majd a 2011. év költségvetésének meghozatalát megelőző kiadásokról esett szó.
A kisebbségi önkormányzatnak idén összesen 238.493 Ft-ból kell gazdálkodnia, ebből 28.954 Ft a tavalyról származó maradék.
Vegyes ügyek keretén belül a feladatalapú támogatás igénylését és a 2010.évi gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadását tárgyalták meg a tagok.
A kisebbségi önkormányzat 16 napon belül, azaz március 9-én újra összeül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!