Sajtótájékoztató az illegális hulladéklerakásról


2011-02-21 19:10:42  | cikk: Babos Petra  | 


- A közterületek állapotán feltétlenül változtatni kell - hangzott el a ma délutáni sajtótájékoztatón, melyet Áldozó Tamás alpolgármester tartott a Városházán.
A Pápai Rendőrkapitányság állománygyűlésén három prioritásra, három együttműködési területre hívta fel az alpolgármester a rendőrkapitányság figyelmét: a közterületi rendre, az ifjúságvédelemmel kapcsolatos területre és a hulladék-kezeléssel kapcsolatos kérdésekre.
- Olyan ellenőrzési terv elkészítését kértem a jegyzőtől, amely a városi hatóságok számára egyértelművé teszi a feladatot és lehetőséget nyújt arra, hogy azokat, akik nem képesek a mindennapi együttélés normái szerint élni, a hatóság szankciókkal kényszerítse a változásra - mondta Áldozó Tamás.
A kért ellenőrzések közül a hétvégén az első szakasz lezárult. A Közterület Felügyelet, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya és a rendőrség, valamint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai közösen szombaton és vasárnap a város különböző pontjain ellenőrzéseket tartottak. Ekkor azon ingatlanok tisztaságát ellenőrizték, amelyekben használtcikkeket tárolnak ("lomiznak"), továbbá az utánfutókkal kapcsolatos előírásokat is ellenőrizték.
A két nap alatt összesen 22 helyszínen jártak az ellenőrök, melynek eredményeképpen 18 fő ellen indítottak szabálysértési eljárást.
Az alpolgármester hozzátette, hogy ez az első apró lépés volt, kezdeményezni fogják a jövőben az ilyen fajta közös fellépéseket a rendőrség és a Nemzeti Adó-és Vámhivatal szakembereivel együtt.
- Reméljük, hogy ennek a kezdeményezésnek meglesz az eredménye, és sem hétköznap, sem hétvégén ilyen normasértő tevékenységek nem fogják zavarni a pápai lakosok nyugalmát - hangsúlyozta a város alpolgármestere.
Végül elmondta, hogy a február 25-ei, pénteki képviselőtestületi ülésen rendeletet fognak módosítanak arról, hogy a bérpótló juttatásban, azaz a rendszeres szociális segélyben részesülők kötelezhetőek lesznek arra, hogy lakásukat, házukat, annak udvarát, illetve az ingatlanhoz tartozó közterületet tisztán tartsák. Amennyiben ez nem történik meg, a bérpótló juttatást megvonják a jogosultaktól – tette hozzá Áldozó Tamás.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!