Újabb foglalkozások a Suli-túra keretében


2011-02-21 14:04:44  | cikk: mo  | 


Újabb foglalkozások a Suli-túra keretében főképe
A Suli-túra újabb állomásához érkezett. A Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete ezúttal a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében, vagyis a volt Mezőben tartott interaktív előadásokat.
A Civilszerviz a Nemzeti Civil Alaphoz benyújtott sikeres pályázatának köszönhetően a középiskolás korosztályt kívánja megszólítani, méghozzá olyan témákat, előadásokat kínálva számukra, melyek a diákok érdeklődését vélhetően felkeltik.
Ma például a Delta Íjászegyesület hagyományőrző csapata mutatta be a magyarok fegyverzetét és azok használatát, valamint a Szociális és Rekreációs Társaság tartott drogprevenciós foglalkozást a mezős diákok számára.
Birloni István, a Szociális és Rekreációs Társaság vezetője elmondta, fontos, hogy a fiatalokat ne „száraz” előadás, hanem interaktív foglalkozás keretében tájékoztassuk a szenvedélybetegségekről és azok következményeiről. Ennek szellemében telt el az osztályfőnöki óra ma délelőtt. A fiatalok megtudhatták, milyen negatív hatásokkal, következményekkel kell szembenézniük a szenvedélybetegeknek, vagy milyen módon roncsolják az egészséget és az emberi szervezetet azok az élvezeti szerek, illegális és legális drogok, melyek a legelterjedtebbek e korosztály körében, például az alkohol, a cigaretta vagy az ún. szipuzásra használt kábszerek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!