Hazai győzelem a kosárlabda bajnokságban


2011-02-20 22:36:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai győzelem a kosárlabda bajnokságban főképe
83-76-os győzelmet aratott a Pápai Motax Autó KC a Kanizsa KK csapata felett az NB I/B-s kosárlabda bajnokság 17. fordulójában. Hosszú szünet után lépett ismét hazai közegben pályára Vajda József csapata, akik legutóbb a 10. fordulóban, december 5-én szerepeltek hazai közönség előtt. A kosarasok Törökbálinton, Győrött, Sárváron, Kozármislenyben, Újbudán és Sopronban is játszottak, ezeken a találkozókon két győzelem és négy vereség született. Nem volt könnyű dolga a mieinknek, hiszen nehezen melegedtek bele a meccsbe, majd’ 3 percet kellett várni az első pápai kosárra. Ezt követően fokozatosan magához ragadta az irányítást a hazai csapat, Szupper és Horváth tripláival valamint Feigl centermunkájával sikerült az első negyedben 8 pontos, 20-12-es előnyre szert tenni. A félidőre felkapaszkodott az amúgy rendkívül sportszerűtlenül játszó vendég gárda, 37-36 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. A harmadik negyed derekán 43-48-ra vezettek a piros mezes kanizsaiak, ám ekkor Horváth és Fülöp is megrázta magát, a védekezésünk is feljavult, így a záró játékrész előtt 61-54 volt az állás. A negyedik negyedben sikerült 10 pont alatt tartani a vendégeket, a vége 83-76 lett. A lelkes hazai közönség buzdítása mellett a pápai kosarasok megérdemelten győzték le a játékvezetők által is támogatott Kanizsa KK csapatát, akik képtelenek voltak feldolgozni a vereséget és kézfogás nélkül, a lefújást követően rögtön az öltözőbe vonultak.

Vajda József: Lehet keményen játszani, de sportszerűtlenül nem. Nagyon sajnálom a kanizsaiak viselkedését, azt pedig különösen, hogy a három játékvezető partner volt ebben. Ettől függetlenül magabiztos győzelemnek értékelem a mai meccset, center és bedobó pozícióban szenzációsan játszottunk, de Fülöp Andrást is ki kell emelnem, aki betegen játszott majd’ 40 percet, igazi csapatgyőzelem volt a mai.

Pápai Motax Autó KC – Kanizsa KK 83-76 (20-12, 17-24, 24-18, 22-22)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!