Átadták a harmadik óvodát, a Tókertit is


2009-10-23 00:38:19  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Átadták a harmadik óvodát, a Tókertit is főképe
Az ovisok vidám énekes-táncos műsorával kezdődött meg a Tókerti tagóvoda átadási ünnepsége október 22-én, csütörtökön 17 órakor.
Antalné Ihász Mária, tagóvoda vezetőnő elmondta, hogy az épület teljesen megújult.
 - Öröm lesz majd itt dolgozni és ide járni. Célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az oviban, sikeresen beilleszkedjenek a közösségekbe, élményekben gazdagon, szép emlékekkel lépjenek majd tovább az iskolába.
Pál Béla, a felújítást támogató Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke köszöntötte a szülőket, az óvónőket és persze az intézmény „tulajdonosait”, a gyerekeket..
- Különösen örvendetes, hogy Pápán több épületet is fel tudtak újítani Európai Uniós pénzből, hiszen ez már a harmadik megújult óvoda. Az összefogásra azonban itt is nagy szükség volt, hiszen a jövő abból épül. Fejlesztési szempontból Pápa városának ez az elmúlt néhány év rendkívül sikeres volt, hiszen 2,7 millárd Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.
Osztrovszky Péter, a kivitelező Szanyépszer Kft. ügyvezetője adta át dr. Kovács Zoltánnak az elkészült intézményt. Dr. Kovács Zoltán felidézte az óvoda rövid történetét; óvoda helyén asztalos műhely állt, s az akkori polgármester, Hamuth János gondolta úgy, hogy – mivel sok gyermek csatangolt a környéken szülői felügyelet nélkül - megveszik azt a birtokot és kisdedóvóvá alakítják át. Elmondta még, hogy több, mint 100 négyzetméter hasznos területtel bővült az óvoda. Sószobát, melegítőkonyhát, mosókonyhát, mozgássérült WC-t, irodákat és vizesblokkokat alakítottak ki az újjávarázsolt csoportszobák és az új tornaszoba mellett. A tetőszerkezet és a padozat is teljesen megújult.
Az intézmény átadása előtt a történelmi egyházak képviselői megáldották a felújított épületet, majd dr. Kovács Zoltán és Pál Béla jelképesen egy kulcsot, valamint néhány készségfejlesztő játékot adtak át a vezető óvónőnek.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!