Emlékdiplomások köszöntése


2009-10-22 20:59:30  | cikk:  | 


Ma délután ünnepélyes keretek között köszöntötte az önkormányzat azokat a pedagógusokat, akik 50, 60, 65 évvel ezelőtt szerezték meg tanítói, tanári diplomájukat. A Polgármesteri Hivatal Házasságkötő Termében megrendezett hagyományos emlékdiploma átadó ünnepségen a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai adtak műsort.
„ Sokszor éreztem, milyen múló, milyen sajnálatosan meg nem örökíthető alkotás a tanár életműve. Sokszor éreztem, hogy milyen soha el nem múló alkotás ez az életmű, hiszen tanítványok százai visznek magukkal a világba az életműből egy-egy töredéket, és élnek, és maguk is tovább hatnak egy olyan eszme jegyében, mely ismeri a dolgok belső rendjének, az igazság megismerésének egyetlen útját, mely mind oda torkollik, amit jobb szó híján Szépségnek nevezhetnénk.”– hangzottak el Kassák Lajos gondolatai a diákok előadásában. Az ünnepségen dr. Lőrincz Ildikó, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékán helyettese mondott beszédet, megköszönve az ünnepeltek több évtizedes munkáját. Dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő a pedagógusi hivatást méltatta köszöntőjében:
- A pedagógus munka a gyémántcsiszolóéhoz hasonlítható, aki sokáig csiszolja, alakítja a gyermek elméjét. A diákok képességei is különbözők, mint a gyémántok alakja. Nagyon nehéz feladat és megfizethetetlen, hiszen ebből épül fel nemzetünk, országunk. Az emlékdiplomákat dr. Lőrincz Ildikó és dr. Kovács Zoltán adta át a 8 ünnepeltnek. Arany emlékdiplomát kapott: Balogh Ádám és Nagy Endréné. Gyémánt emlékdiplomában részesült: Barták Ferencné, Masszi Ferenc, Rózsa Miklósné, Varga Lászlóné és Varju Dezsőné. Rubin emlékdiplomát Horváth Józsefné vehetett át.
Az ünnepség meghitt beszélgetéssel zárult.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!