A rendező iskola nyerte a Petőfi futsal tornáját


2011-02-18 15:45:10  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


A rendező iskola nyerte a Petőfi futsal tornáját főképe
2010 nyarán Pápa városa adott otthont a Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság elődöntőjének. A torna Dunaszerdahely csapatának győzelmével zárult, a pápai színeket a Petőfi Sándor Gimnázium képviselte. A labdarúgó kupa egy hete során remek kapcsolat alakult ki a szlovák sportiskola és a Petőfi között, ami olyan szintre jutott el, hogy Koncz János előbb egy fiú focicsapattal, majd egy lány kézilabda gárdával is ellátogatott a szlovák gimnáziumba. A kapcsolat itt nem ért véget, hiszen ma a sportgimisek látogattak Pápára, ahol a Petőfi Kupán két korcsoportban futsal szabályok szerint mérkőztek meg a város középiskoláival.
- Kiélezett küzdelemben, a pillanatnyi forma döntött, elégedett vagyok, hiszen mindkét korcsoportban sikerült megnyernünk a tornát – mondta Koncz János az iskola testnevelője. Játékosállományát tekintve talán a dunaszerdahelyiek rendelkeznek a legjobb garnitúrával, azonban az én csapatomnak ma minden bejött, ennek köszönhetően végeztünk az élen. Bízom benne, hogy a kapcsolat tovább folytatódik, valószínűleg még idén ismét ellátogatunk hozzájuk, emellett sítábor, nagypályás labdarúgó torna szerepel a tervek között.
Hegedűs László a sportgimnázium igazgatóhelyettese elégedett volt a tornával, szerinte is reális eredmények születtek.
- Köszönjük a meghívást, nagyon jól érezzük magunkat itt Pápán, kifogástalan a szervezés, minden körülmény adott volt, hogy ma remek mérkőzéseket játszunk. A futsal nálunk még nem annyira elterjedt, de igyekszünk behozni a lemaradást. Örülünk a jó kapcsoltnak a Petőfivel, bízom benne, hogy ez a baráti viszony nagyon sokáig megmarad.

Eredmények:

A csoport
Petőfi I. – Acsády 0-0
Dunaszerdahely – Közgáz 7-0
Petőfi I. – Dunaszerdahely 3-0
Acsády – Közgáz 2-3
Petőfi I. – Közgáz 1-0
Dunaszerdahely – Acsády 5-1

A csoport végeredménye:
1. Petőfi I.
2. Dunaszerdahely
3. Közgáz
4. Acsády

B csoport
Petőfi II. – Türr 2-0
Dunaszerdahely – Mező 1-0
Petőfi II. – Mező 1-0
Dunaszerdahely – Türr 3-3
Petőfi II. – Dunaszerdahely 3-2
Mező – Türr 1-2

A csoport végeredménye:
1. Petőfi II.
2. Dunaszerdahely
3. Türr
4. Mező

A két korcsoport mérkőzései után az azonos helyen végzők erőfelmérő gyanánt összemérték erejüket. A négy találkozó során a következő eredmények születtek.

Acsády – Mező 2-1
Közgáz – Türr 1-5
Dunaszerdahely I. – Dunaszerdahely II. 4-0
Petőfi I. – Petőfi II. 3-2

A gólkirály 4 találattal Rózsa Ádám (Dunaszerdahely) lett, a legjobb hálóőrnek Bors Patrikot (Petőfi) választották, míg a legjobb játékos megtisztelő címét Horváth Márk (Petőfi) érdemelte ki.

A díjakat dr. Áldozó Tamás alpolgármester és Huszár Endre, a Petőfi igazgatója adta át. A nap közös ebéddel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!